Augustus 2015

Schlusselfeld - Wetzlar - Amsterdam

28 augustus 2015

plaatje

Vandaag begint de terugtocht. Het is nog een stukje rijden maar als we huis ruiken, gaan we gewoon nog even richting huis. Het leek ons echter wel leuk om in plaats van snel wat naar binnen te werken, een uitgebreide stop te maken. Een uurtje of 4 spatzieren in een of ander schattig dorpje en daarna richting huis rijden. And so we did.

We reden 3 uur en maakten een stop in Wetzlar. Op het internet hadden we al gezien dat het een schattig dorpje was, dat was ook zo. Het was er alleen super rustig, heel bijzonder. We gingen leuk spatzieren en een echte duitse bratwurst eten en toen was het mooi geweest. De terugtocht werd ingezet: gassen tot we thuis zijn.

We zijn thuis, heerlijk. Dan vraag je je af waarom je eigenlijk op vakantie gaat. Maar we hadden een fantastische drie weken.

Schlusselfeld - Bamberg - Schlusselfeld

27 augustus 2015

plaatje

Schlusselfeld is rustig. Het dorp bestaat uit 2 hotels en een slager. We moesten iets doen en aangezien het nog niet warm genoeg was voor het zwembad, besloten we naar het naastgelegen Bamberg te gaan. Het was een super leuk stadje. Allemaal leuke winkeltjes, met zelfs een C&A.

Mijn vader heeft er gelijk schoenen gekocht en mijn moeder een aantal leuke blouses. Het enige nadeel aan Bamberg is de stijfheid in de straten. Je legt weinig kilometers af maar bent gesloopt maar het was het absoluut waard.

Na Bamberg zijn we terug gereden naar Schlusselfeld en hebben de rest van de tijd aan het zwembad gezeten. In de avond gingen we weer eten in het hotel. Goed menu en heerlijk eten! We sluiten de avond af met creme brulee. Het was heerlijk.

Wenen - Niemandsland (aka Schlusselfeld)

26 augustus 2015

plaatje

Ontbijten deden we bij de lounge. Net als gisteren. Nu wisten we wel dat je gewoon om een gekookt eitje kan vragen, and so we did! Lekker ontbijtje!

We gingen uitchecken en toen was plotsklaps de prijs verdubbelt. Gelukkig was het voor wat we allemaal kregen nog steeds een redelijke prijs. We sprongen de auto weer in, op naar het dorpje hier 600 kilometer vandaan.

Een super schattig dorpje. We hoorde van de plaatselijke maffia (mijn moeder vond het meer de plaatselijke burgemeester) dat de werkloosheid hier onder de 2% ligt. Het hotel is fantastisch. Enorm groot hotel, heel veel kamers, heel veel eetgelegenheid en een ruime kamer met twee goeie bedden.

We zijn terecht gekomen in Schlusselfeld vanwege het zwembad. Daar had ik wel behoefte aan na zoveel reizen en lopen. Het zwembad was echter onvindbaar. Je bent toch minder geneigd te vragen waar het zwembad is, in je zwemkleding. Stel je voor dat ze geen zwembad hebben, loop je dan even een blauwtje.

Uiteindelijk hebben we het toch gevraagd en bleek het zwembad op 50m afstand te liggen. De hoteleigenaar liep ons erheen en daar was het dan, het schoonste, mooiste zwembad die ik gezien heb deze vakantie! Genieten, we doken (ik bedoel: pakte het trappetje) het zwembad in. Omnomnom.

Na het zwemmen, liepen we terug richting het hotel en nuttigde daar een drankje en hapje. Lekker! Morgen wordt t prachtig weer en gaan we de hele dag bij het zwembad spatzieren.

Wenen

25 augustus 2015

plaatje

Ontbijten in de lounge, ik ben benieuwd wat dat allemaal voor lekkers brengt. Mamma had bij haar dagelijkse wandeling allemaal mensen gekookte eieren zien eten maar niks van dat alles was te vinden toen wij gingen eten. Vreemd.

Na het ontbijt gingen we Wenen bekijken met onder andere de tram. De meneer die tijdens het ontbijt onze vieze borden meenam, vertelde ons dat we de tram 71 moesten pakken naar het centrum. Daar het Opera gebouw moesten bekijken, de beroemde paarden en als laatste naar koffiehuis Demel.

And so we did, Wenen is het ene na het andere paleis. Sisi heeft flinke afstanden moeten afleggen als ze alle paleizen wilde bezoeken. We zijn wezen shoppen in de P.C. Hooftstraat van Wenen en als laatste naar koffiehuis Demel gegaan voor een kopje koffie.

Wauw, wat een fantastisch koffiehuis. Demel was vroeger de kokkin van Sacher (welbekend van de Sachertorte). Er is uiteindelijk een rechtzaak gekomen tussen Demel en Sacher wie de eigenaar is van het recept. Drie maal raden wie gewonnen heeft.

Mijn moeder had de lekkerste tompouce ever gekozen en ik een chocoladetaartje. Wauw alles was te mooi en lekker. Heel moeilijk kiezen dus. We rekende af en namen ook nog wat lekkers mee terug zodat we in bezit waren van een mooi Demel tasje.

Na Demel en de rest van Wenen zijn we een rondje gaan rijden met de tram. Duidelijk was dat we het mooiste deel van Wenen al gezien hadden. Na het rondje hebben we een bratwurst gaan eten en toen terug naar het hotel.

We gingen even ontspannen en uiteten in het restaurant dat bij het hotel hoorde. Het smaakte prima. Het was een leuke maar zware dag.

Ljubljana - Wenen/Wien/Vienna

24 augustus 2015

plaatje

Vandaag was het weer tijd om door te reizen. Van Slovenie naar Oostenrijk. We vertrokken om 10 uur en na 3 uur gingen we de grens over en we werden door de locale grensbewaking van de weg gehaald en werden gecontroleerd.

Blijkbaar halen ze alleen buitenlanders eruit want echt professioneel ging het er niet aan toe. Met verrekijkers keken ze naar ons nummerplaat. Met een klein rood stopbordje werden we van de weg gefloten.

Mijn moeder paspoort werd gecontroleerd, de auto gecontroleerd op diefstal en het vignet op echtheid. Helaas voldeden we niet aan het laatste. We hadden namelijk een Oostenrijks vignet en geen idee dat het voor Slovenie ook nodig was. Oops.

Dat was een duur grapje. De controleur was teleurgesteld dat we wel een Oostenrijk vignet hadden maar geen Sloveense, fair enough. Bekeuring... 300 euro maar als we direct betaalde 150 euro. Nouja direct betalen dan maar.

We kwamen aan in Vienna en gingen op zoek naar het hotel: The Imperial Riding School. Niet te missen maar wij mistten hem. Na het terugrijden, liepen we naar binnen. De zwembad geur kwam ons direct tegemoet, YES!

The business suite was enorm in tegenstelling tot het zwembad. Er was een relaxtuin. Ook was het mogelijk om in de lounge een kopje koffie, glaasje wijn etc te nuttigen. Dit was bij de prijs inbegrepen en dus hebben alles genomen.

We gingen avondeten aan de overkant van de straat. Een schattig tentje met vier tafels buiten. We kozen een tafeltje buiten en gingen bestellen. Blijkbaar waren paddestoelen home-grown in de kelder. Mijn vader bestelde daarom gefrituurde paddestoelen, heerlijk!

Na het eten gingen we weer terug naar de lounge. Ze hadden een enorme kaasplank waar je zelf stukjes van af mocht snijden, lekker lekker lekker! We namen nog twee espresso, twee wijn, een kop thee en stukjes kaas. Ons buikje was vol en zo gingen we slapen.

Ljubljana

23 augustus 2015

plaatje

Ljubljana is leuk! Vandaag gaan we naar de kerk in Ljubljana. Die staat heel hoog op een berg met een prachtig uitzicht, zeggen ze. Met een bepaald instrument (Kabelbaantje was het niet want geen kabel. Treintje dekt de lading niet want hij ging stijl omhoog. Trolly, niet echt.) gingen we omhoog. Pappa durfde niet want hoogtevrees dus gingen mama en ik met zn tweeen het uitzicht en kerkje bekijken.

Het was een mooi kerkje en ook een indrukwekkend uitzicht. Verder was er weinig te doen en gingen we redelijk snel weer naar beneden. Na het bezoek aan het kerkje, gingen moesje en ik nog even de stad verkennen. Veel leuke kleine winkeltjes en een tongfluitje gekocht, mijn ouders worden nu al gek van mij.

We hebben uitgebreid geluncht en zijn daarna even in het hotel uitgerust. Het avondeten was namelijk gepland bij Restaurant As. Het was gelokaliseerd in een leuk afgesloten plekje. Beneden en boven kon je zitten. We kozen voor het dakterras waar blijkbaar het luxere restaurant was. We hebben er heerlijk gegeten, het ene nog lekkerder dan het andere. Een goeie afsluiting!

Karlobag - Rijeka - Ljubljana

22 augustus 2015

plaatje

Kwart over vijf staat de wekker. David moest namelijk zijn vliegtuig halen. Deze vertrok om kwart over 9 vanaf Rijeka en dat is zo een twee uur rijden vanaf Karlobag. We poetste onze tanden en gingen de auto in. Het stormde nog steeds enorm hard. We werden bijna weggeblazen.

Mijn vader had gisteren al alle eventuele problemen opgesomd die zouden kunnen gebeuren. Een daarvan kwam daadwerkelijk uit. Het smalle stijle weggetje naar het appartement was namelijk geblokkeerd door een andere auto. Gelukkig kan mijn moeder toveren met die auto dus kwamen we gelukkig weg!

We kwamen aan bij het vliegveld. Hebben nog even een espresso gedronken en David een fijne vlucht gewenst, niet wetende dat hij om 5 uur s middags pas op plaats van bestemming was. Wij reden door naar Ljubljana. Binnen twee uur kwamen we daar aan. Ook hier is het prachtig. Een super stadje met allemaal leuke steegjes en straatjes. Elke dag een art- en foodmarket en honderden terrasjes. Honderden!

Het appartement is ook prima. Hoge bedden met een hard matras. Mijn ouders hebben een regendouche en ik een massagedouche. Prima prima goed! Het weer is hier ook prima prima goed. Volle zon en windstil! We zijn door Ljubljana gelopen en hebben meerdere terrasjes en markets bezocht. Helemaal leuk hier! Een aanrader.

Karlobag

21 augustus 2015

plaatje

Het zonnetje schijnt en de wind waait knetterhard. Echt lekker aan het water zitten is er helaas niet bij. Omdat we niet willen toegeven nemen we met zn drieen nog een keer een duik maar David en ik zijn daarna snel naar binnen gevlucht. Onze duitse buren leken heerlijk te relaxen op het beton en mijn moeder dacht dat ze dat wel aan kon, na een half uur was zij ook verkleumd teruggekomen. We hebben maar series gekeken en dergelijke om de tijd te dooien.

Aan het eind van de dag was het tijd om avond te eten en zijn we weer terecht gekomen bij restaurant OK. Eigenlijk was er geen plek meer maar voor ons werd er een uitzondering gemaakt. Bovendien werd er gevochten om wie ons ging bedienen. We voelden ons helemaal te wauw.

Karlobag

20 augustus 2015

plaatje

Eindelijk weer mooi weer! We trokken onze zwemkleding aan en zijn bij het water blijven liggen. Ik ben uit jaloezie voor mijn moeder ook in de zee gaan duiken. Zij durfde het niet en heeft het gedaan. Ik durfde het ook niet maar ik moest en zou het ook doen en so I did.

Om een uur of 5 hadden we het wel weer gezien en gingen we douchen en ons klaarmaken voor het avondeten. We hadden Amfora al gehad dus OK was weer aan de beurt. Onze favoriete serveerster serveerde ons en ze vertelde ons dat ze bijna jarig was. We hadden weer heerlijk gegeten en zijn bij thuiskomst voor de verandering weer Suits gaan kijken. Heerlijk dagje was het.

Karlobag

19 augustus 2015

plaatje

Wederom hadden we vreselijk weer in het mooie maar tijdens regen toch saaie dorpje Karlobag. We besloten maar weer in de auto te stappen en deze keer richting Rab te gaan, dit is een ander eiland voor de kust van Kroatie. We stapte in de auto en reden naar de pont. De pont bracht ons naar Rab en we kwamen aan in het toeristische deel van Kroatie.

We liepen even op en neer, gingen lunchen bij een doner kebab tent. De lunch was overigens heerlijk. We hadden allemaal geen doner maar iets anders en het was goddelijk. Na de lunch was het parkeertijd van de auto verlopen en besloten we toch maar richting huis te gaan. In de regen is eigenlijk niks leuk.

We kwamen weer aan in Karlobag en hebben allemaal iets voor zichzelf gedaan. Zo ben ik een lekker uiltje gaan knappen. David heeft aan zijn website zitten sleutelen en mijn ouders zijn gaan kaarten. Toen ik weer wakker werd, was het opgehouden met regenen en zijn we vol spanning naar buiten gegaan.

We gingen weer bij Amfora eten, buiten. Het was weer lekker weer. Mijn vader nam een vers gevangen visje en alle katten uit het dorp kwamen erop af. Allemaal wilde ze aandacht van ons. De leukste heette Okkie, de kat van de eigenaresse. Side note: Er zijn in Karlobag slechts 3 restaurantjes. OK en Amfora en nog eentje. Dat Amfora hun kat naar de concurrentie hebben vernoemd is toch een beetje vreemd.

Toen we uitgegeten waren, hebben David, mijn moeder en ik nog een paar afleveringen Suits ertegenaan gegooid en zijn vervolgens gaan slapen. Morgen zou het weer mooi weer worden.

Karlobag

18 augustus 2015

plaatje

Mijn tante is vandaag jarig. Het zusje van David ook. Mijn ouders zijn 23 jaar getrouwd. Een hele happening dus! Mijn moeder had een ontbijtje gekocht bij de locale supermarkt. Wederom heerlijk!

Het weerbericht zag er depressief makend uit maar het was prachtig weer. We zijn direct na het ontbijt richting het water gegaan. Heerlijk! Genieten.

Om 16 uur waren we allemaal stijf verbrand en was het tijd om naar binnen te gaan. We hebben wel een fout gemaakt, zijn we achter gekomen. Men zit om 12 uur lekker binnen en gaat rond 15 uur naar het strand. Je verbrand minder snel maar nog steeds prachtig weer. Ach, zo leer je nog eens wat!

We hebben weer gegeten bij Restaurant OK. Deze keer op kosten van David. Het eten was wederom fantastisch! De service ook trouwens. Op naar morgen.

Karlobag

17 augustus 2015

plaatje

Wat een slecht weer. We waren allemaal rond 8 uur wakker en gingen ontbijten. Niet echt geschikt weer om te gaan zwemmen/zonnen dus besloten we de watervallen van Kroatie op te zoeken. Flink stuk rijden helaas. Off we go...

We kwamen rond de klok van 12 uur aan bij National Park KRKA. We gingen op een gratis boot zitten richting de famous waterval. De Niagara was er niks bij. Binnen 5 minuten zaten we weer op de boot terug. Hartstikke leuk!

We zijn vervolgens doorgereden naar Pag, blijkbaar staat dit bekend om zijn schapenkaas. Deze hebben we niet gegegeten. Wel een paar plaatselijke oliebollen met Nutella of kaneel.

We reden richting de ferry die ons, samen met de auto, thuis zou brengen. Helaas drie kwartier wachten maar we kregen op die manier wel de tijd om te genieten van het uitzicht.

We waren gebroken toen we thuis kwamen maar besloten toch maar even een hapje te eten. We kwamen uit bij restaurant Amfora. Ze begonnen de avond met brood en knoflook olie. Onze avond kon op die manier niet meer stuk!

Het eten was ook hier geweldig. Die Kroaten weten wel wat lekker eten is!

Karlobag

16 augustus 2015

plaatje

We stonden op met prachtig weer. Mamma had een ontbijtje gehaald bij de locale supermarkt en na het ontbijt rushen naar het water. We, David, sprongen in het water en genieten! Kristal helder water. Weinig bewegende beestjes en heerlijke temperatuur. Echter kwam al snel de zon achter de wolken en was het plezier na 2 uur wel weg. De wolken werden regenbuien gevolgd door indrukwekkend onweer.

Daar zitten we dan, met z'n vieren te staren naar het onweer. Rond drie uur 's middags kregen we wel honger en zijn we door de regen een leuk restaurantje gaan zoeken. Het restaurantje was prima maar niet zo fijn als gisteren. In de avond regende het nog steeds en zijn we weer bij restaurant OK gaan eten want dat zat lekker dichtbij. Het eten is weer fantastisch! De bediening deze keer razendsnel. Restaurant OK is echt een aanrader.

Na het eten nog een paar afleveringen Suits gekeken en richting bed gegaan. Op naar de volgende dag. Die ook slecht weer en onweer brengt. Net zoals ongeveer de rest van de week... Waarschijnlijk wordt het vrijdag mooi weer!

Chioggia - Treviso - Karlobag

15 augustus 2015

Goed snel snel opstaan en richting Treviso om David op te halen. Het ging tot nu toe allemaal heel voorspoedig. In een rechte weg, zonder file hebben we het vliegveld gehaald.

David had geen vertraging en binnen 5 minuten zaten we weer in auto. TomTom op Kroatie... Huh? Geen Kroatie op de TomTom, wat nu?

David en ik zagen aan hoe mijn ouders probeerde de route te vinden. Na een tijdje vonden wij het mooi geweest en gingen wij ons ertegenaan bemoeien. De A61 was de 7 of misschien toch de A65, niet te vinden die hele snelweg maar David en ik hadden het briljante plan om een naast gelegen dorpje te pakken. Victory was ours.

Na een flink aantal uren rijden en nog meer rijden, bergen en nog meer bergen, waren we dan eindelijk op plaats van bestemming. Karlobag... Mijn moeder was op advies van mijn vader ook nog een straatje in gereden waar de auto niet meer uit terug kon maar door de fantastische rijskills van mijn moeder heeft ze de auto toch weten te redden!

Het water is prachtig in Karlobag! Het appartement is prima maar een investering in een betere bank en meer goedgeplaatste stopcontacten zou het beter maken. Ach we kunnen zwemmen en we hebben ligbedjes tot onze beschikking. Prima prima goed!

Het was inmiddels al 6 uur geworden en had geen zin meer om nog te gaan zwemmen, dat bewaren wij voor morgen. We gingen nog even Suits kijken en hupakee door naar het avondeten. We kwamen terecht bij restaurant OK, zag er super uit met tafeltjes aan het water. De kaart was er in alle talen en bevat allemaal lekkers! Mijn vader had het uitgekozen, goede keuze. Stiekem had ik al op TripAdvisor gezien dat het restaurant goed eten serveerde.

Mijn moeder en ik bestelde gnocci met gorgonzola saus, super lekker maar beetje plakkerig aan het verhemelte. David had lasagne, perfect als ik hem mag geloven en mijn vader een stukje vlees wat perfect gekruid was. Alles was perfect maar vanwege de drukte duurde het lang voordat we mochten bestellen.

We liepen naar huis en vielen alle vier in slaap. We waren gebroken!

Chioggia - Venetie - Chioggia

14 augustus 2015

plaatje

Vandaag begon de dag vroeg want we gingen naar Venetie met de boot. Wat betekent voor dag en dauw op. In het hotel werd een ontbijtje geserveerd. Deze was voor hotelontbijtkwaliteit hoogstaand. Heerlijke prociutto en een of ander kaasje. Vers gehaald broodjes en allemaal ander lekkers. Ik kon zelfs mijn Barista-skills even onderhouden door een cappuccino voor mijzelf te maken.

Vervolgens rende we naar de boot. Nestelde ons en twee uur later stonden we op het St. Marco plein te Venetie. Wat een hoop toeristen. We liepen naar het duurste terrasje ever om daar een kopje koffie te drinken. 5,00 euro voor twee drupjes espresso, en dan vindt men Starbucks duur. Lekker was het wel en het terras was voorzien van een live orkest.

De rest van de dag zijn we door Venetie gaan lopen totdat we niet meer konden. We namen de boot terug, gesloopt waren we!

We kamen aan in het appartement en zijn direct wezen douchen. Al dat gezweet, ie-bah! We hebben een leuk restaurantje uitgekozen, toen nog een uitgekozen en toen nog een uitgekozen. Helaas alles zat vol, ook dat nog! Uiteindelijk een restaurantje tegen gekomen waar we minder vrolijk van werden maar waar wij met hoge uitzondering mochten eten. Helaas werden mijn moeder en ik lek gestoken door joekels van muggen en dat bracht de lol tot een einde.

Toen we terug kwamen vielen we allemaal vrijwel direct in slaap. Morgen vroeg op om David op te halen van het vliegveld in Venetie - Treviso. Ongeveer anderhalf uur rijden van Venetie.

Bolzano - Chioggia [Kie-o-gia]

13 augustus 2015

Wederom weer gedag zeggen van het appartement. Prima bevallen overigens. Ontbijtje a la mamma was heerlijk. De auto in en 300 km verderop weer eruit. We zijn gearriveerd in Chioggia.

Die Italianen hebben echt geen idee wat auto rijden is. Enorm bord met wegwerkzaamheden, vervolgens bord met maximale snelheid 60 km/h. Nogsteeds lekker 120, als het niet harder is, blijven rijden. Rare mensen.

We komen aan in het appartement. Begane grond en mijn vader doet bijna een dansje. Twee kamers, lekker ruim ingericht. Alles ziet er tip top uit. Spullen neergelegd en even in de zon gezeten vanwege de siesta.

De klok sloeg vier uur en mijn moeder sprong op, trok haar schoenen aan en zorgde ervoor dat wij dat ook deden. De stad bekijken!

Flashback, mijn ouders zijn hier 23 jaar geleden ook geweest. Ik eigenlijk ook alleen destijds nog in de buik van mijn moeder. Destijds zaten ze in een hotel wat inmiddels een super-de-luxe hotel is geworden. Mijn ouders wilde daar graag heen en zo gezegd, zo gedaan.

Na het hotel gezien te hebben, ging de grote wandeling verder naar de andere kant van het stadje. Na een flinke wandeling in de bloedhitte, hadden we heel erg behoefte aan het drankje. Even een tussenstop, het bier en cola was in een teug op en door. Doorlopen naar het eind van het stadje. Mijn moeder was ervan overtuigd dat daar een strand was.

Uiteindelijk zagen we zand, en mijn vader een zitplekje met selfservice, en ons geluk kon niet op. Mijn moeder en ik liepen door naar de zee... Heerlijk verkoe-... wacht eens, nope warm water. Maar nog steeds heerlijk. Super helder water en lekker zacht en verrassend genoeg niet kokend heet zand. Na enigszins afgekoeld te zijn, liepen we terug naar the daddy voor toch een verkoelend drankje.

De terugtocht brak aan. We waren gesloopt. Mijn vader ging even een uiltje knappen en mijn moeder en ik keken twee afleveringen van de Slimste Mens. Toen was het wel tijd voor avondeten. Mijn moesje had al een leuk restaurantje gezien en off we go.

Het zat in een zijstraatje waar continue scooters en motoren langsreden. De uitlaatgassen waren deel van de charme vond mijn vader. Ik stoorde mij er niet zo aan. We bestelde allemaal wat lekkers, met name vis want vissersdorpje. Mijn moeder prociutto. Heerlijk was het.

Het laatste half uur van ons diner, kwam een oud stel naast ons zitten. Duidelijk dat ze er voor de gezelligheid kwamen. De man van het stel, begon gelijk een gesprek met mijn vader in het Italiaans. Helaas voor de meneer spreekt mijn vader maar twee woorden Italiaans. Het echtpaar bleef uit teleurstelling maar stil naar elkaar kijken.

Zielig...

Bolzano

12 augustus 2015

plaatje

We begonnen met een ontbijtentje te zoeken. We liepen een kant uit en kwamen al snel een leuk zaakje tegen. Helaas verkochten ze alleen gezoete broodjes en daar houdt mamma niet zo van dus het bleef bij de espresso en versgeperste sinaasappelsap. Honderd meter verder was een ander leuk tentje waar ze ook daadwerkelijk ontbijt serveerde. Spiegeleier erin en door.

We liepen naar de kabelbaan die Alessandro ons had aangeraden. Bij de kabelbaan aangekomen, hadden we alle drie het idee dat hoogtevrees niet lekker combineert. Pappa bleef dus maar beneden. Gelukkig maar want het was zelfs voor de dare-devils, mamma en ik, best eng. Halverwege bleef hij ook stil hangen, alsof er iets mis was. Ik neem aan om de spanning erin te houden want op de terugweg deed de kabelbaan precies hetzelfde.

Boven in de berg aangekomen, was Tirol-Sud. Schattig was het. Na een kopje koffie en een beetje rondlopen, hadden we het wel gezien en gingen we weer naar beneden, pappa opzoeken.

We liepen terug richting hotel, pappa had genoeg gelopen en ging naar het appartement. Mamma en ik wilde nog even rondkijken in Bolzano, je komt er immers niet vaak. We liepen richting de rivier en zijn met gevaar voor eigen leven de rivier gaan betreden. Enorm gladde rotsen en veel bomen en bos maar heerlijk koel water. Rechtstreeks uit de bergen, volgens mijn moeder.

We liepen terug richting appartement voor de lunch. Mijn vader had niet zo een trek. Ik bestelde een broodje tomaat mozzarella. Mijn mamma bestelde worstjes (bleken knakworstjes, heerlijk). De worstjes waren een succes. De mozzarella daarentegen was echt niet te hagelen. Volgens de ober was het prima prima goed maar gewoon in de lengte gesneden. Mijn moeder en ik waren het niet met hem eens. We hoefden er niet voor te betalen maar ik vond het vet zielig voor meneer de ober. Ach we komen er toch nooit meer, zei mijn moeder.

Na de lunch, hebben we even gerelaxt op de kamer en zijn daarna Bolzano weer ingedoken op zoek naar een leuk restaurantje. We hadden iets gevonden en toen ging mn telefoon trillen. Kreeg ik zomaar ineens een berichtje binnen van WhatsApp. Fantastisch, het internet van de universiteit is door heel Europa. Score! Natuurlijk weer veel te veel gegeten. Mamma een pizza met ansjovis, terwijl ze niet van vis houdt. Ik lasagne die veel te perfect eruit zag, kon zo in de reclame meespelen. Mijn pappa pasta met vongole. Toch was het allemaal wel lekker hoor!

Na het eten zijn mijn ouders direct hun oogjes dicht gaan doen en ben ik nog even filmpjes wezen kijken. Slaap lekker!

Regensburg - Bolzano

11 augustus 2015

plaatje

Vandaag vertrekken we uit Regensburg. We begonnen met ontbijten bij het restaurant direct onder het hotel. Ze hadden er Spiegeleieren dus mijn moeder en ik waren tevreden. Nadat we de tas hadden ingepakt, zijn we de auto ingesprongen en vertrokken richting Bolzano.

We vertrokken rond de klok van 11 uur en kwamen rond half 4 pas aan in Bolzano. De afstand viel toch tegen. Bolzano daarentegen is fantastisch. Ook dit stadje is super idyllisch!

Nadat we een tour door het appartement hebben gekregen van Alessandro en alle highlights van Bolzano aan ons verteld werden en deze op de kaart werd getoond, ging Alessandro ook even uitleggen welke prullenbakken voor welk soort afval zijn. Deze is voor papier, die andere plastic, deze voor etenswaar en de andere voor restafval. Helaas was Alessandro zelf de volgorde ook een beetje kwijt. Na de hele uitleg gekregen te hebben en Alessandro uitgezwaaid te hebben, gingen we Bolzano verkennen.

Een leuk centrumpje, leuke restaurantjes, lekkere espresso natuurlijk. Helemaal leuk! We hebben gegeten bij een chique Italiaan. We bestelden alleen maar voorgerechtjes en ze waren heerlijk! Na het eten zijn we richting het appartement teruggegaan en zijn mijn ouders gelijk in coma gevallen.

Regensburg

10 augustus 2015

plaatje

Zoals bekend willen oudere Duiters graag naar het Walhalla, maar mijn ouders ook. Ze hebben er mooie fotos gemaakt waarvan ik erg heb genoten.

Toen ze om 11 uur terug kwamen, begon voor mij de dag. We gingen het centrum van Regensburg in, om te shoppen en lekker te lunchen. Mijn favoriete winkel, Tom Tailer, had uitverkoop. Mijn dag kon niet meer stuk.

Na het vele shoppen in de snikhitte, gingen we lekker lunchen in een Bier garten. Mijn moeder had een kaasplankje van 50cm. Ik had een met paprika gekruide kaas-snack, zo groot als drie ijsbollen bij de Italiaan en mijn vader had zure meuk met worst erin. Gezellige plek, lederhosen bediening en mijn vader kon met zijn kado, een nieuwe leesbril van 3,99 euro, de menu kaart perfect lezen.

Tegen de hitte heb ik een fantastisch vernevelingsding. Echter zijn mijn ouders zwaar jaloers en wilde daarom niet gespritst worden. Ook dit is een beetje jammer. Maar het mocht de pret niet drukken en ik deed het toch. Alsof ik 13 was. Ik vraag mij wel eens af wat mij beweegt om met mijn ouders op vakantie te gaan.

Op advies van mijn tante Suus hebben we de film Law Abiding Citizen gekeken. We hadden gelijk geen trek meer. Toch zijn we niet veel later gaan eten bij restaurant Marina, een aanrader. Speciaal voor mijn vader hadden mijn moeder en ik de kortste route bedacht maar dat viel een beetje tegen. Gelukkig houdt mijn vader van lopen.

Italiaan Marina had een fantastisch terras, net niet naast de Donau. Het eten was er heerlijk, al had de gnocchi van mijn moeder geen gorgonzola-smaak. De tiramisu was ook heerlijk en ik had de kosten van de rekening het beste ingeschat!

Het was een goeie dag. Morgen lekker uitslapen en dan de auto weer in onderweg naar Bolsano.

Amsterdam - Regensburg

09 augustus 2015

plaatje

In alle vroegte op gestaan om in de auto te stappen richting Regensburg. Helaas nog in de Skoda maar mijn moeder is van mening dat we spekkopers zijn. Echter kan de Skoda niet harder dan 170, berg afwaarts. Beetje jammer maar gelukkig hebben we een hoge instap. Volgens pappas planning hebben we idealiter 7 uur rijtijd. Dat werden er 8.

Regensburg is een heel schattig stadje met 3 kerken in een straal van 100 meter van ons appartement. Elke kerk is nog in werking en de klokken ook. Het appartement is fantastisch. Er zijn drie minpuntjes. Het dakterras is moeilijk toegankelijk, het is godvergeten heet en er zijn welgeteld 50 treden, omhoog. Maar zou hebben we over alles wel wat te zeiken. We zijn met weinig tevreden. De airco is, volgens Booking.com jargon, verplaatsbaar. Misschien heb ik hem vannacht.

We zijn rond de klok van 6 uur gaan eten. Daarvoor hadden we nog kleine worstjes gesnacked aan de Donau naast een dronken duitser. Als je denkt dat dat erg is, hebben we het nog niet over de wespen gehad. Maar zelfs mijn vader zou hier nog een keer naar terug willen.

Het avondeten was gelokaliseerd in een binnentuin. Super idyllisch. Het eten was prima. Mijn moeder vond haar sla erg lekker, met balsamico. Erg veel balsamico maar het was wel lekker. Ik had 5 jumbo garnalen en mijn vader had ein Sweinenbratz. Op de terugweg nog een lekker ijsje genomen mit die Sahne.

Toen we thuis kwamen lag mijn moesje gelijk in coma. Ik gelijk in bad en mijn vader gelijk op het terras.

Op naar dag 2.

Juli 2014

Daytona Beach - Orlando - Amsterdam

10 juli 2014

plaatje

De laatste uren in Florida. We pakte onze tassen in, checkte uit en reden naar een ontbijttentje. Ik nam yoghurt met granola en kreeg aardbeientroep met granola... Jammer!

Na het ontbijt reden we richting Orlando. We zouden om 2 uur vliegen en waren om half 10 in Orlando. Een beetje te vroeg, we besloten ergens wat espresso te gaan drinken en eventueel nog naar winkels gaan om kleding te kopen. Dat is namelijk het enige wat we gemist hebben, een outlet, maar ons hoor je zeker niet klagen.

Na de Starbucks reden we naar Macy's. Daar bleek een heel winkelcentrum aan vast te zitten. Ik rende de Victoria Secret binnen en stond binnen 10 minuten weer buiten met twee nieuwe aankopen.

We besloten toen toch maar richting Sanford Internation AirPort te gaan. Binnen 20 minuten hadden we de bagage ingecheckt en waren we door de douane heen. Gaat allemaal super vlot. Fijn!

We spendeerden nog een uur op het vliegveld en daarna mochten we het vliegtuig in. We hadden verschikkelijke plaatsen. Jammer! We vlogen naar Miami en daar aangekomen wilde Miami ons niet binnen laten. We moesten weer terugvliegen naar Orlando. Half 5 kwamen we weer aan in Orlando en hadden dus 2,5 uur gevlogen en waren geen centimeter opgeschoten.

We vlogen na een half uur weer naar Miami en mochten toen gelukkig wel landen. Mensen stapten uit en mensen stapten in. Na een uur op Miami te hebben gestaan, gingen we dan eindelijk richting Amsterdam.

Het vliegtuig was niet helemaal vol. De stewardess kwam naar de mensen toe met de slechtste plaatsen, wij dus, en ons werd verteld dat we gratis naar de Comfort Class mochten. BEENRUIMTE HELLELUJA! Dat maakt zo'n inmiddels 12 uur durende vlucht wel wat makkelijker uit te houden. Bovendien kreeg ik een plaats bij het raam. Wat fantastisch. Helaas maakte dat de vlucht niet korter maar wel makkelijker te verdragen. We kwamen in plaats van 8 uur om 10 uur aan in Amsterdam. We hadden vrij snel onze bagage en pakten de taxi richting huis. Mijn eigen bedje, heerlijk.

Florida, ik ga je zeker missen. Amsterdam, wat heb ik je gemist!

Daytona Beach

09 juli 2014

plaatje

De een na laatste dag. Jammer hoor! Laten we deze dag maar goed afsluiten. Dat is gelukt!

Ik wilde net als twee maanden geleden graag jetskieen. Dolfijntjes zijn namelijk het leukste als je er naast kan jetskieen en ermee kan zwemmen. We reden naar de jetski man toe en ik ging op de jetski. Een uur lang rondgevaren. Hard gevaren, zacht gevaren, stil gelegen maar helaas geen dolfijntjes. Het was nog steeds onwijs leuk hoor maar toch jammer.

Na het jetskieen gingen we dan alsnog eten bij Our Deck Down Under! YES! Mijn ouders deelden mijn mening. Het was toppie daar. Heerlijk eten. Helaas serveren ze de drankjes, dus ook bier en wijn, in plastic bekers. Het uitzicht was fantastisch. Na dik een uur daar te hebben gezeten, kwamen ze dan eindelijk langs! De dolfijntjes! Niet een, niet twee maar zeker wel 10. Een hele familie die rustig de rivier doorzwemt. Wat zijn ze mooi en leuk en schattig. We hebben ze gezien!

Na deze lunch reden we in plaats van naar het hotel naar de andere kant van Daytona. Pappa zei dat daar wel wat was. We reden er heen en kwamen in een of ander touristische attractie uit. We liepen toch maar even naar binnen en er was een ecotour. Pappa had er geen zin in maar mams en ik wilden wel!

Pappa's gezicht stond op onweer maar ons kon dat niet boeien. We gingen de boot in en voeren door de rivier. We zagen allemaal vogels en na een half uur varen zagen we ze weer! Dolfijntjes! Nog dichterbij dan de bij de lunch! Jaaaa! Gelukkig! Pappa's gezicht was ook weer wat vrolijker en de boottocht kon niet meer stuk. We stopten op een eilandje waar we even rond mochten kijken en foto's maken. Bij terugkomst zagen we een manatee, oftewel een zeekoe, wat een enorm beest is dat zeg. Wauw enorm grote staart en echt een enorm beest! Gaaf, super gaaf!

We reden terug naar het hotel en genoten van de laatste minuten zon zonder regen en onweer. Wat een heerlijk dagje!

We stapten onder de douche en in de avond gingen we eten bij een ander tentje in de buurt van het hotel. Ook daar was het onwijs druk en we besloten ergens anders te gaan eten. We zagen een dakterras en besloten daar een kijkje te gaan nemen. Het zag er niet fantastisch uit maar we besloten er toch te eten. Gelukkig maar want het eten was er heerlijk! Wederom heerlijk brood. Alles was er lekker en een fantastische view! Het beste van alles was nog wel dat dat het goedkoopste diner van de vakantie was en waarschijnlijk ook het lekkerste!

Wat een top laatste avond!

Daytona Beach

09 juli 2014

Goeie morgen! Niet verkeerd geslapen in tegenstelling tot mijn ouders. Het bed kraakt namelijk aan alle kanten. De airco natuurlijk en die fantastische muggen.

We wilde ontbijten bij een tentje waar ik daarvoor ook met Maaike had gezeten. Direct aan het water met een terras. Lekker voedsel en zo nu en dan springen er dolfijntjes voorbij. Dolfijntjes hebben we namelijk nog niet genoeg gezien.

We reden naar Our Deck Down Under maar helaas was dat gesloten tot 11 uur. We wilde ontbijten en vonden dat toch wel wat laat. We hadden ook een ander tentje gezien iets terug maar niet zo direct aan het water. We gingen er zitten en bestelde het gebruikelijk two eggs sunny side up met bacon. Naast ons zaten vier vrouwen die meerdere enorme maaltijden aan het wegschonken waren en zelf vrij dun zijn. Als je naar hun bord keek, ging je spontaan kokhalzen. Een of andere brei op een broodje met stukjes groen erin maar het ging er bij de dames zo in.

Ons ontbijt was daarentegen prima. Het eitje had iets langer gebakken mogen worden maar ons hoor je niet klagen.

Dat zat erin en door naar het hotel. We willen zwemmen! Het is namelijk het regenseizoen van Florida en 's middags gaat het onweren. Het blijft dan lekker warm maar er komen enorme regendruppels uit de lucht en bliksemschichten. Florida zegt: niet zwemmen als t onweert. 'S Middags gebruiken we dus voor boodschapjes en eventueel een voetbalwedstrijd die hier om 16 of 18 uur begint.

Toen het onweerde naar de Publix. We haalde wat lekkers, onder andere de spullen voor guacamole, want mamma kan heerlijke guacamole maken. Een tomaatje, knoflook, avocado natuurlijk, rode ui, peper en zout.

We reden terug, genoten van mams guacamole en het mooie uitzicht! Helaas zonder dolfijntjes.

We gingen eten bij Our Deck Down Under. Tenminste, dat was het plan. Helaas was het super druk daar en moesten minstens een uur wachten. Daar had de familie Frankhuizen natuurlijk geen zin in. Bovendien was het terras nat en daar waar de regen niet kwam, zaten mensen. Helaas.

We reden terug naar het hotel want onderweg zagen we een drukbezocht restaurant waar we onze zinnen op hadden gezet. BoneFish Grill. Heerlijk gegeten en ze hadden goed brood! Wij vinden dat bijzonder, nergens in Amerika is lekker brood te koop. Behalve dan bij Publix maar elk restaurant heeft lekker knapperig brood. Als voorgerecht nam ik lobstertail. Als hoofdgerecht nam mamma nam een lekkere hamburger, ik een zeebaars en pappa iets met kip.

Cocoa - Daytona Beach

09 juli 2014

plaatje

Sorry voor de late update. Ik had een mooi verhaal geschreven maar die is niet bewaard gebleven en tja...

We reden naar Daytona Beach. Dik een uur rijden. We haalde zoals gewoonlijk eerst een ontbijtje en daarna espresso.

We hadden de avond ervoor een hotel geboekt in Daytona want we hadden op de een of andere manier bedacht dat het nog wel eens druk kon zijn daar. Gelukkig hadden we deze gedachte want online was bijna alles vol. We boekte gelijk drie nachten bij Driftwood.

We reden naar Daytona Beach. We stopte onderweg voor, je raad het al, espresso en iets later stopte we nog bij een Publix, de enige Amerikaanse supermarkt met Frans brood.

We kwamen aan in Daytona maar de kamer, met oceanview, was nog niet schoongemaakt. Of we een uurtje later terug wilde komen. We reden naar Starbucks en gingen daar even in de buurt rondkijken en WiFi'en.

We gingen de kamer binnen en mijn ouders waren een beetje teleurgesteld. Ik snap wel waarom maar ik vond het prima. Het was een beetje verouderd en sommige dingen hadden wel een schoonmaakdoekje mogen hebben maar de view was zeker niet verkeerd. Het enige wat ik na die drie keer Amerika nog steeds niet begrijp is, waarom de airco altijd naast het bed moet staan? Als je er naast ligt, arme pappa, dan is het steenkoud en je lieve dochter en moeder blijven maar zeuren of de airco aan mag.

We gingen direct met onze strandstoeltjes en BodyBoard het strand op. Heerlijk! Eindelijk weer lekker verfrissend water en een lekker diep zwembad.

In de avond gingen we eten bij een tentje dat ik via Yelp gevonden had. De naam is mij/ons helaas ontschoten maar het was toch niet echt een succes. Het niet het lekkerste eten wat we geproefd hadden.

Fourth of Juy @ Cocoa

04 juli 2014

plaatje

Lekker uit kunnen slapen. We maken ons klaar voor het ontbijt. We besloten een kijkje te nemen bij het hotel ontbijt en daarna echt te gaan ontbijten. Op het eerste gezicht zag het ontbijt er goed uit maar schijn bedriegt. Na een gekookt ei op een toast hadden we het wel gezien.

We gingen weer naar het oude dorpje waar we gister hebben gegeten. Daar zat een leuk tentje waar je franse gebakjes en broodjes kan eten. Toppie! Ik nam een "bread croissant pudding" en mamma een croissant. Het was zeker niet verkeerd. Bovendien hadden ze espresso dus voor mijn geliefde ouders kon die tent niet meer stuk.

Terwijl we daar zaten gingen we nadenken over wat we gaan doen. We hadden in een foldertje een boottochtje gezien en besloten dat te gaan doen. Natuurlijk weer in de hoop dat we een dolfijntje zouden spotten. We reden naar Cape Canaveral? en keken om ons heen. Geen boottochtje niks. We vroegen het bij het benzinestation maar daar bleek dat ze je daar oppikken als je gebeld hebt bla bla. Daar hadden we geen zin in. We zagen nog een airboat tour en dat zagen we ook nog wel zitten. Ik had er iets minder zin in want ik was nog als de dood voor die rit van de vorige keer dat ik op zo'n airboat zat.

We moesten een half uur wachten, al was dat helemaal niet erg dankzij alle beesten die er in die winkel rondliepen. Een slapend varken, 5 soorten slangen, schildpadden en papegaaien. Was super gaaf! De vogels waren wel een beetje eng aangezien er flink wat nagels aan die beesten zaten.

De wachttijd zat erop en we gingen de boot op. We zaten achterin, mooi want dat was het beste plekje en ik zat ook nog eens naast de bestuurder. We vlogen over het water. FANTASTISCH! Minstens 50 alligators zien zwemmen en bewegen. Koeien die midden in het water staan te chillen en niet bang zijn voor die alligators. Super super gaaf!

Na de tocht mochten we nog een baby alligator vasthouden. Ik had niet verwacht dat mijn ouders het lef zouden hebben om dat te doen maar ja hoor! Zonder aarzeling pakte mijn mamma dat beest vast en mijn vader ging er ook voor na de aanmoediging van mijn mamma.

We wilden net terug lopen naar de auto maar toen besloot ik toch nog de strijd met de vogel aan te gaan. De papegaai moest en zou op mijn arm gaan zitten. Gelukt! YES! Het was een mooie dag.

We reden terug naar het hotel en namen een duik in het zwembad. Lekker afkoelen. Om half zeven reden we richting het oude stadje om daar avond te eten. We kwamen terecht bij Sublime. Tapas! We namen allemaal lekkere hapjes en rond half 9 waren we wel klaar met eten. We liepen naar buiten omdat rond 9 uur het vuurwerk van de 4th of July zou beginnen. We hebben rondgelopen en zijn daarna lekker naar huis gegaan. Onderweg naar huis werd ik staande gehouden door de politie die voor ons reed. OH NEE OH NEE HIJ KOMT NAAR ME TOE MAMMA WAT MOET IK DOEN? Bleek dat ik mijn grote licht had aangezet toen ik naar het vuurwerk stond te loeren, oops. Gelukkig mocht ik wel gewoon verder rijden.

We kwamen thuis en mijn ouders zijn gelijk in slaap gevallen.

Sarasota - Cocoa

03 juli 2014

De grote tocht naar de andere kant van Florida. We checken uit en rijden in een rechte weg naar Fort St. Lucie. We hebben onderweg nog even de Drive Thru Starbucks gepakt en waren bij de oostkust. Daar aangekomen nam mamma het stuur over en reden we langs allemaal luxe condo's en luxe hotels maar helaas allemaal volgeboekt op de Fourth Of July. Das wel een beetje spijtig. We reden en reden, hotel na hotel maar alles zat vol.

Uiteindelijk geeindigd in Cocoa Beach. Na het 100ste hotel, hadden we er een beetje genoeg van. We besloten de illusie van een hotel aan de zee op te geven en in de middle of niks te gaan zitten. Zolang ze maar een zwembad hebben.

We kwamen terecht in Cocoa, bij Best Western. Het was al een keer goed bevallen, boeken dus. We sprongen het zwembad in en we hadden niks te klagen.

Rond half zeven hadden we toch wel een beetje trek. Wederom had ik via TripAdvisor een leuk stekkie gevonden aan het water. Dat wil zeggen, een parkeerplek aan het water met een hotel erachter. Het zat wel in de buurt van het oude gedeelte van Cocoa. Dat is een leuk dorpje. Het eten van Crush Eleven was heel goed bereid maar het was niet allemaal onze smaak. We hebben overigens wel prima gegeten daar.

Na het eten snel naar huis, nog een duik in het zwembad en lekker slapen.

Sarasota

03 juli 2014

plaatje

Jeuk! Jeuk! Overal muggenbulten ? Ik kreeg een ontbijtje op bed van mams. Niemand kan lekkerder een eitje klaar maken als mijn moeder. Na het ontbijtje besloten we een boot te gaan huren, als dat kan tenminste.

Na het aankleden reden we er naar toe. We kwamen daar en stonden binnen een minuut weer buiten. Je moet vaar-ervaring hebben. Jammer hoor! De vraag is, wat gaan we nu doen? Eerst maar even espresso!

We gingen alle drie op TripAdvisor om te kijken wat we gaan doen vandaag. Ik wilde wel naar 'Cat Depot'. Een kattenopvang waar je katten mag adopteren maar ook gewoon mag aaien. Volgens de review krijgen mensen er niet snel last van hun allergie vanwege het ziekenhuis-afzuigsysteem. Mijn ouders hadden daar niet zo'n zin in.

Mamma zag een natuurgebied waar je allerlei wild kan zien en ook een toren in kan, allemaal trappen kan lopen en dan een mooi uitzicht hebt. Dat gaan we doen. Als we geen dolfijnen kunnen spotten op de boot, dan maar op zoek naar ander wild.

We kwamen aan bij het Myakka River State Park. We reden met de auto gelijk door naar de AirBoat tour. We moesten nog wel een driekwartier wachten en in de tussentijd ging ik met de plaatselijke eekhoorn vriendjes maken. Dat was vrij makkelijk aangezien ik een lekker ijsje in m'n hand had maar helaas durfde de eekhoorn niet op mij te gaan zitten. Jammer

De AirBoat tour begon en we gingen met een snelheid van wel 6mph het water over. De gids heeft meerdere keren gewezen naar de alligatoren maar wij zagen niks anders dan drijvende takjes. We zagen wel een alligator op de oever liggen maar wij waren er van overtuigd dat die nep was.

De gids vertelde wel dat hij daar en daar al meerdere alligator heeft gezien en ook gehoord heeft dat andere er daar veel gezien hebben. Daar besloten wij ook heen te gaan. We keken rond en waren teleurgesteld. Alleen maar vissers in plaats van alligator. Maar wacht eens! Ja hoor daar ligt er een! Hij zwemt nog ook! Awesome!!

Na het bekijken van de alligator stapte we in de auto om te rijden naar de Canapy Walk. Halverwege stopte ik. Mijn ouders begrepen niet waarom maar na een halve minuut zagen zij het ook. Een hert op de weg. Gaaaaaf! Van een afstandje foto's proberen te maken lukte niet zo goed dus besloot ik dichterbij te gaan. Hij voelde zich niet meer zo op z'n gemak en stak rustig de weg over en ging het bos in.

We kwamen aan bij de Canapy Walk en mamma en ik gingen de trappen aan. Paps bleef vanwege zijn hoogtevrees in de auto. Mooi uitzicht hoor! Ruim 20 meter hoog!

We hadden het park gezien en reden naar huis. Stopte onderweg bij de Target en haalde boodschapjes. Thuis aangekomen snel een boterham erin en hup naar het strand. We hadden het veel te warm gekregen in dat park en de zee is dan heerlijk.

Thuis gegeten en vrij snel in slaap gevallen.

Clearwater - Tampa - Sarasota

02 juli 2014

plaatje

Vandaag was het weer zo ver. Verhuizen naar een ander dorpje. Ik wilde graag een keer naar Tampa en had de TomTom ingesteld op een Starbucks in Tampa. We hadden uitgecheckt en alle bagage drie etages naar beneden getild en waren er helemaal klaar voor. Eerst even snel ontbijten, we gingen ontbijten bij hetzelfde als gisteren want je raad het al; daar hadden ze espresso.

Na het ontbijt waren we binnen een uur aangekomen in Tampa. Grote stad, hoge gebouwen. Mooi hoor! We reden langs een enorm groot meer waar we ineens dolfijnen zagen spelen. Wat een onwijs gaaf gezicht!

We kwamen aan bij de Starbucks en we gingen kijken naar hotels in de buurt. Ik zag dat Sarasota ook dichtbij was en wilde daar eigenlijk liever naartoe. Paps en mams waren het daar gelijk mee eens en we keken naar hotels in Sarasota. Mamma zag iets waar ze blij van werd, wij waren het er mee eens en we stapte in de auto!

We kwamen er aan en ik zag nog geen zee. Ik (en ik denk mijn ouders ook) waren een beetje teleurgesteld. We reden nog in de hoop de zee te zien maar helaas. Ik zag een ander hotel waar ik wel wilde zitten en we stapte uit en mochten even in de kamer kijken. Nou ik vind t wauw! Een appartement met keuken en luxe douche en gewoon wauw!

We gingen boodschapjes doen voor het avondeten en daarna direct door naar het strand. Blauw doorzichtig water en een mooi wit strand en enorme golven! Yes!

Na het strand had paps lekkere soep gemaakt en daarna heerlijke Boeuf Stroganoff. Het was een goeie dag!

Clearwater

01 juli 2014

plaatje

Vandaag, maandag 30 juni, gaan mamma en ik jetskien voor mamma's verjaardag. Om 2 uur was de afspraak maar we moesten natuurlijk eerst ontbijten.

We gingen ontbijten bij het restaurant waar het gisterochtend veel te druk was ontbijten. Mamma had namelijk tijdens haar ochtendwandelingetje gezien dat het niet zo druk was in Clearwater waarschijnlijk omdat het geregend had. We liepen er op ons dooie gemakje heen en ze hadden er nog espresso ook! Wat een toptent, moeten mijn ouders gedacht hebben.

We namen het gebruikelijke ontbijt: two eggs, sunnyside up, white toast and bacon please! Heerlijk, die amerikanen weten hoe ze bedden moeten maken maar ook hoe ze eitjes moeten bakken!

Na het ontbijt reden we door naar de Walmart. We hadden uit reacties op TripAdvisor gelezen dat het verstandig was om waterschoentjes mee te nemen naar de jetski tour. Zo gezegd, zo gedaan.

Pretty, no?

Na Walmart reden we terug richting hotel Palm Pavilion Inn om ons mentaal klaar te maken voor de rit.

We wisten niet hoe laat we opgehaald zouden worden van het hotel dus we besloten om kwart voor 1 maar eens buiten te gaan wachten. Een uur van te voren, leek ons prima. Tien voor twee werden we dan eindelijk opgehaald maar we hebben wel lekker in het zonnetje kunnen zitten. Dat dan weer wel!

We kwamen aan bij de jetskies en kregen de laatste uitleg over die enorme krengen. We reden weg en mamma verkrampte bijna op dat ding maar na een aantal minuten reed ze er met 45 mijl per uur vandoor! Ze vond het onwijs gaaf. Het was ook onwijs gaaf! Helaas waren we geen dolfijntjes tegen genomen maar genoeg andere dingen.

Na het jetskieen was het alweer half 5 en we hadden honger! We gingen douchen en maakte ons klaar om te gaan eten. Ik had wederom via TripAdvisor een restaurantje gevonden aan het water maar echt direct aan het water.

Het was een Spaans restaurant met onwijs lekker brood. Gewoon een lekkere baguette met boter en zout. We aten allemaal kleine hapjes. Garnalen, coquilles, gehaktballetjes en kroketjes.

Na het eten begon het enorm te regenen en donderen. Wat een mooi gezicht! De overkant van het water was niet meer te zien en de bliksemschichten bleven wel een aantal seconden hangen. Wat een prachtig beeld en wat een enorme regendruppels!

Juni 2014

Clearwater

30 juni 2014

plaatje

Mamma is jarig! Yes! Kadootje is een jetski tour om o.a. dolfijntjes van dichtbij te zien en het door orkaan gemaakte Shell Island gemaakt uit alleen maar schelpen. Ben heel benieuwd! De reservering is gemaakt en morgen is het zo ver! Ben benieuwd.

We ging 's ochtends wisselen van kamer naar een kamer met onwijze seaview, prachtig! Bovendien zijn er in die kamer 2 bedden ipv een bed en een slaapbank. Nadat we gewisseld waren gingen we espresso drinken bij een tentje die mamma al gespot had tijdens haar wandeling om 6 uur 's ochtends. Na de espresso gingen we ontbijten in de buurt maar dat was enorm druk dus besloten we ergens anders heen te gaan. Het was een dorpje naast Clearwater, Dunedin, met een schattig restaurantje, Serendipity Cafe. Vriendelijk personeel en lekker eten. Glas melk erbij, genieten hoor!

We liepen terug naar de auto en zagen een marktje. We liepen erlangs en wederom dingen die mensen bedacht hebben maar die niemand nodig heeft. We gingen snel weg want we moesten natuurlijk wel de wedstrijd Nederland Mexico. Onderweg waren we toch nog even bij de Walmart gestopt voor strandstoeltjes.

Bij het hotel aangekomen, zaten we direct voor de tv. Vreselijke wedstrijd maar een mooi einde! We gingen direct na de wedstrijd naar het strand met onze mooie strandstoeltjes. Na een paar uur in de zon te hebben gelegen waren, was het wel mooi geweest. Lekker gedouched en even lekker in bed gelegen om af te koelen.

Als verjaardag diner zijn we bij een bistro gaan eten. Zit om de hoek van het hotel dus we kunnen naar huis rollen. Het bleek een soort tapas te zijn, allemaal kleine hapjes die we konden delen. Met als hoogtepunt: chocoladefondue als nagerecht! Omnomnomnom

Gerold naar huis en direct in slaap gevallen, dat wil zeggen mijn ouders. Ik kijk leuk tv en schijf dit mooie verhaal.

Crawfordville - Clearwater

29 juni 2014

Wat een lekker nachtje was dat! Heerlijke bedden en rustige omgeving maar we willen toch wel richting het mooie strand gaan met mooie omgeving! We besloten richting Clearwater te gaan rijden en als we iets vinden gewoon te stoppen.

Nou, de enige stop die we hebben gemaakt was voor de Starbucks ? Na vijf uur rijden kwamen we aan in Clearwater. Wauw!

Zeker niet verkeerd! We reden naar een hotel van HotelCoupon maar die zat helaas vol. We reden naar de andere kant van het eiland en zagen een hotel van TripAdvisor, Palm Pavillion Inn, en besloten daar te gaan zitten. Gelukkig, er was nog 1 kamer over!

We pakte de bagage en begonnen de trip, drie etages zonder lift. We zagen de kamer en helaas maar 1 bed en een slaapbank. Jammer! Paps ging weer naar beneden om een andere kamer te vragen, dat kon maar wel de dag erna pas. We gingen gelijk naar het strand en het zwembad. Fantastisch! Gewoon water wat warm is, heel bijzonder! Wit poederzand en blauw doorzichtig water!

Na het strand gingen we op het dakterras van het hotel zitten. Ook heerlijk! Het werd zes uur en mamma was jarig, dat wil zeggen, in Nederland! ?

We ging eten bij het restaurant wat bij het hotel hoort. Een restaurant met uitzicht op de zee en een plaatselijke band waarvan het geluid op standje 'takkeherrie' stond. We kregen een tafeltje, ook direct voor de speaker. Zelfs schreeuwend verstonden we elkaar niet.

Mama ging voor een ander tafeltje zorgen en we kregen een beter tafeltje. We hebben een lekkere hamburger gegeten en tortillachips met guacamole. Onwijs lekker!

We kwamen 'thuis' en gingen gelijk slapen. We waren gebroken. Pappa ging na een uur nog even naar de wc maar wat bleek de wc verstopt...

Pappa liep naar de receptie en kwam terug met een ontstopper, of hij het zelf even wilde oplossen... Je had pappa niet bozer kunnen krijgen. Wat een slechte service zeg!

Na een uur ploeteren was pappa er wel klaar mee en terecht! Daar gaan we het nog wel even over hebben met de manager...

Panama City - Crawfordville

28 juni 2014

plaatje

We werden wakker om 6 uur s ochtends... Wat een vreselijk oord. De hele nacht knallende bonkende keiharde muziek (jaa zelfs voor jongeren) en een airco die het geluid van de muziek weet te overstijgen. De bedden kraken bij de minste beweging en dan heb je ook nog snurkende ouders.

We zagen van te voren al dat dit niks zou worden, we durfde alle drie niet te douchen. Om tien over zes waren we uitgecheckt en gingen we op zoek naar een Starbucks voor de broodnodige espresso! Gevonden, we kwamen aan in een Disney-achtige omgeving. Koffie erin en gaan, weg uit dit vreselijke oord ?

We hadden de dag ervoor in een locale BurgerKing een hotel geboekt in Crawfordville. We reden ernaar toe en stopte onderweg bij Starbucks, Wal-Mart, General Dollar en een stukje strand. Om drie uur kwamen we aan bij Crawfordville. Een super klein dorpje. Schattig maar helaas niks te doen. Ons hotel (Best Western) is top. Mooi, schoon en vrij groot met een zwembad.

We reden naar Aligator Island want daar zou het witte poederzand zijn... Nou dat viel een beetje tegen, het zand was wit en poederig maar her water was bruinig ipv blauwig.

Na vijf minuten naar de zee te hebben getuurd reden we terug naar het hotel. Zwembad was ook niet verkeerd. We sprongen erin nadat we de badderde wespen eruit te hebben gehaald. Who knew dat wespen zwemmen? We hebben ervan genoten!

We zagen onderweg naar het strand een restaurantje waar we wilde eten. Direct aan het water maar wel vis... We kregen een plekje op t balkon en een serveerster die nuchter serveerde, geen "Hi Y'all! How are you Guys doing?" en gewoon vriendelijk!

Het eten was heerlijk! Zelfs een simpel stukje vlees was perfect gebakken, perfect gekruid en gewoon lekker! De garnalen van pappa waren ook super lekker. Fijne avond!

Nu snel slapen en morgen richting Crystal Clear of zoiets

St. Augustine - Tallahassee - Panama City

27 juni 2014

Vandaag was niet zo'n goeie dag. We vertrokken om half 8 om te gaan ontbijten bij een restaurantje waar enorm groot te lezen was dat er ook espresso verkocht werd, dat was niet zo. Jammer!

We wilde het strand eventjes oprijden om het een keer gedaan te hebben en eindelijk de All Wheel Functie te gebruiken van de auto. Je moest betalen om het strand op te moeten... Jammer en dus niet gedaan.

We gingen rijden richting Panama City via Tallehassee. Na 3 uur rijden kregen we toch wel een beetje trek en besloten we ergens te gaan lunchen. We reden naar de dichtstbijzijnde Starbucks om daar espresso te drinken en een goeie lunchgelegenheid te vinden. We zagen naast Starbucks een Italiaanse grill en wilde daar gaan eten, kwartier wachten. Jammer!

Via Yelp! zag ik een leuk restaurantje, Sage: A Restaurant. Daar zijn we heen gereden en hebben we heerlijk gegeten ? YES!

Het was een Franse cuisine en erg lekker!

Na twee uur kwamen we dan aan in Panama City! Zag er niet verkeerd uit, helaas toen we doorreden werd het een beetje een pretpark in plaats van een stranddorpje... We gingen een hotel binnen: vol... Jammer! Volgend hotel : vol. Jammer. Na 5 hotels waren we een beetje depressief. We zagen aan de andere kant van de weg een hotelletje. Dat hebben we geprobeerd en ja hoor, ze hadden nog kamers vrij.

We zitten nu in een houten doos met twee bedden en een lamp ? maar we kunnen in ieder geval slapen... Morgen maar opzoek naar een beter hotel!

St. Augustein (Mamma's uistpraak)

26 juni 2014

Tweede dag in St. Augustine. Om 6 uur waren we alle drie klaar wakker. Heerlijk geslapen. Die Amerikanen weten wat goede matrassen zijn! Om 7 uur hadden mijn ouders toch wel behoefte aan een kopje koffie. Nee geen sloot water maar espresso. Mijn vader had ergens iets gezien met espresso en wilde daarheen rijden. Ik had iets via TripAdvisor gevonden.

We zaten in de auto en vervolgens hebben we kwartier rondgereden (Frustratie #1). Uiteindelijk toch besloten naar het Yelp uitspanninkje gereden. Schattig tentje, Australiaans design en espresso. Vervolgens zijn we gereden naar een ontbijt tentje van Yelp! Cafe Eleven, ze hadden heerlijke eitjes en espresso. Onderweg zagen we een hotel wat we herkende! Dat was het hotel waar we vijf jaar geleden ook zaten! Wat een opluchting, mystery solved. Ook kwamen we een marktje tegen. Daar wilde we natuurlijk ook even kijken. Was een markt waar allemaal gefaalde producten te koop waren maar ook guacamole met chips. Heerlijk dus meegenomen. Na 10 minuten waren we uitgekeken op de markt en zijn naar het hotel gereden zodat we lekker relaxed naar het strand konden.

We maakte een stop bij een Publix voor o.a. een BodyBoard. Fantastisch zo'n ding! We gingen met de auto naar een strandje toe maar mochten helaas het strand niet oprijden. Jammer! Dat komt morgen wel.

We liepen het strand op en mamma en ik gingen vrijwel direct de zee in. Heerlijk temperatuurtje! Niet te koud maar wel koud genoeg om lekker af te koelen. Lekkere golven dus dat BodyBoard was heerlijk. Meerdere keren met de golven mee gesurft naar de kust.

Na anderhalf uur waren we flink verhit en was het wel weer tijd om terug te gaan richting het hotel. Gedouchte, tukje gedaan en toen honger! Tijd om te gaan avondeten. We gingen richting het oude gedeelte van St. Augustine. Zagen een restaurant waar je buiten kan zitten maar liepen toch nog even door. Ik zag een klok die ik heel bijzonder vond maar volgens mijn ouders helemaal niet bijzonder was. Het was een vierkante klok. De cijfers aan de onderkant geschilderd op de muur en een wijzer.

Nou anyway, uiteindelijk toch terug gelopen naar het restaurant. Amanda was onze serveerster, had een eigenaardige stem maar was uiterst vriendelijk. Het eten was heerlijk, dat wil zeggen, mijn eten was heerlijk. Het hoofdgerecht van pappa was niet te pruimen. Mijn inktvisringen, hmmmm!

We reden de onweer tegemoet richting het hotel. Nu snel slapen want ben nog steeds een beetje vermoeid. Morgen gaan we richting Panama City. Ben benieuwd!

Amsterdam - Orlando - St. Augustine

25 juni 2014

Sorry voor de late update. Wat was ik gebroken gisteravond.

Het begon allemaal om 5 uur 's nachts. Laatste spullen pakken en ons klaar maken om richting Schiphol te gaan. Ons lieve nichtje bracht ons en om 6 uur waren we ingecheckt en hadden we onze bagage ingeleverd.

Om 8 uur gingen we dan vliegen... Wat een hel. Zo'n lange vlucht als haringen in een ton en ook nog eens geen plekje bij het raam. Slapen ging dus helaas niet...

Om 12 uur (18:00 uur Nederlandse tijd) kwamen we aan in Orlando. Snel de auto opgehaald en onderweg naar St. Augustine. Eindelijk, de vakantie is begonnen!

Gelukkig had ik al een TomTom-app gedownload de vorige keer dat ik naar Florida ging. Het was opzich wel slim geweest als ik die thuis, voor de reis, gedownload had maar natuurlijk niet, opzoek dus naar een WiFi Hotspot ?.

We reden maar richting EAST in de hoop toch enigszins de goeie kant op te gaan. We kwamen langs een of andere vreemd bezinestation. Ze hadden ook broodjes. We hadden enorme trek dus besloten 3 BTL sandwiches mee te nemen. Wauw, wat was dat lekker zeg! Wat een heerlijk broodje, nog vers gemaakt ook. Fantastisch!

We ging weer de weg op en zagen een MC Donalds. WiFi dachten wij! We hebben nog een burger genomen en de app gedownload en zijn rustig richting ons hotelletje gereden.

We kwamen om 17:00 uur aan en Mamma en ik gingen nog snel een duik nemen in de zee. Maar wacht eens even, hebben we niet al in dit hotel overnacht? Dat is de vraag die mijn ouders blijven stellen.

De zee was heerlijk. Toen mijn moeder een vis tegen kwam was het einde verhaal en tijd om weer richting het hotel te gaan.

Avondeten? Honger hadden we niet, maar we zouden nog wel wat lusten... Mijn ouders besloten naar een supermarkt te gaan om nog iets te halen en kwamen terug met flesjes water en Pizza Hut. Niet verkeerd!

Niet veel later ben ik in slaap gevallen!

Amsterdam

23 juni 2014

plaatje

Vroeg naar bed want morgenochtend om 8 uur vliegen we richting Orlando, Florida! Alweer? Jaa alweer! Wat een luxe leven heb ik toch!

Twee maanden geleden ging ik met mijn nichtje Maaike en nu ga ik voor mijn moeders verjaardag met mijn ouders mee naar Florida, voor maar liefst 2 weken!

Natuurlijk hou ik weer een blog bij! Ik ben erachter gekomen dat ik de blog die ik 5 jaar geleden geschreven heb, nu onwijs leuk vind om te lezen. Helaas is mijn blog een beetje eentonig want de vakanties gaan alleen maar over the USA maar het is ook zo'n fantastische plek!

Ik ga snel slapen want morgen heel vroeg op. Gelukkig brengt mijn lieve nichtje ons morgenvroeg naar Schiphol en gaat ze ook nog onze plantjes water geven! Thanks Maaike!

April 2014

Daytona Beach - Homestead - Amsterdam

08 april 2014

plaatje

Heerlijk douche hebben ze hier! Echt een douche waar ik wel uren onder wilde staan. Helaas hadden we haast. In het hotel waar we geslapen hebben, Acapulco dacht ik, zag Maaike een foldertje van het jetskieen waarbij een grote kans was op het spotten van dolfijnen. Dat moest en zou natuurlijk gaan gebeuren.

Aangezien we nog helemaal in Daytona Beach zitten en morgen alweer terug moeten naar Miami Airport moesten we vroeg op om nog te kunnen jetskieen. De wekker stond om 8 uur, helaas is die wekker nooit afgegaan. Verslapen dus... Gelukkig waren we om 9 uur allebei wakker. Snel aangekleed en zonder ontbijt richting de jetskies.

Daar aangekomen vertelde de meneer dat mensen jonger dan 25 jaar in het bezit moeten zijn van een vaarbewijs. We zagen de bui al hangen, daar gaat de kans op dolfijntjes spotten. Maar hij voegde er aan toe dat voor 3 dollar je een tijdelijk vaarbewijs kan krijgen. Je moest wel een toets afleggen. Een van ons had slechts een rijbewijs nodig. We besloten dat ik de toets ging maken. Eerst natuurlijk even leren! Een half uur later was ik ready voor het examen. Twee fout, bam! Dus geslaagd en nu de trotse eigenaar van een Personal Water Craft Licence.

We mochten de jetski bestijgen en reden naar het deel wat voor wateractiviteiten bedoeld was. Geen dolfijn te zien. Gelukkig was jetskieen ook onwijs leuk zonder dolfijnen. Het eerste half uur zat ik voorop en het tweede half uur was Maaike aan de beurt. Onwijs leuk maar wel jammer van de dolfijntjes... Toen het uur voorbij was gingen we maar weer terug naar de Jetski Rental. Wacht eens even... Zien we daar dolfijnen? Echte dolfijnen? Wilde dolfijnen? Jaa hoor! Daar waren ze gewoon en zo dichtbij. Nog geen 2 meter van ons af sprongen de dolfijnen om ons heen. Wat onwijs gaaf! We besloten nog even te genieten van de dolfijnen, dan maar iets later terug komen.

Om het spotten mee te maken zoals wij heb ik het filmpje niet geedit en zijn er lange delen geen dolfijn en dan ineens drie. Zeker de moeite waard om tot het eind te kijken!

Uiteindelijk toch maar terug gevaren. Inmiddels hadden we wel een beetje trek gekregen. Ik vroeg aan de meneer van de Jetski Rental of hij nog een lekker restaurantje weet en natuurlijk wist ie dat. Nog aan het water ook! We bestelde een hamburger en een aantal French Fries. Ook probeerde we de cola weer. Deze keer was het een lekkere cola. Wat kan dat soms lekker zijn. Terwijl we aan het eten waren, zagen we een aantal keer dolfijnen voorbij zwemmen. Super gaaf om te zien!

Na het bruchen? moesten we toch maar de auto in om te rijden richting Miami. Slechts 4 uurtjes, moet te doen zijn. Na dik twee uur rijden zagen we ineens dat de TomTom ons via Orlando stuurde en dat de reistijd ineens 6 uur was in plaats van 4. Omkeren dus! We zaten echter op een oneindige weg met geen een kans om te kunnen U-turnen. Echt super balen! Er kwam een weg aan waar alleen authorised autos mochten rijden. We hebben daar gewoon omgedraaid want anders moeten we nog een uur heen en weer een uur terug rijden! Gedaan en gelukkig geen politie die het gezien heeft!

Uiteindelijk kwamen we om 7 uur aan in Homestead. We zijn naar Quality Inn gegaan en hebben weer een heerlijk kamertje! Nu lekker slapen en morgen kijken of we nog even snel naar de Victoria Secret kunnen, naar een Dollar Store en een souvenir-winkeltje. Dan gaan we om half 5 weer terug naar Amsterdam. De 8 a 9 dagen zijn super snel voorbij gegaan. Gelukkig hebben we morgen nog een dagje! Slaap lekker iedereen.

Orlando - Daytona Beach

07 april 2014

Goeiemorgen Orlando! Wat is het plan voor vandaag? We gaan naar Daytona Beach. Dat was de vorige keer ook super bevallen dus zeker de moeite waard. Eerst maar eens ontbijten.

Via Yelp.com heb ik Keke's Breakfast gevonden. We kwamen er aan en het zag er goed uit. Helaas was er een wachtrij van minstens een uur. Wederom een beetje jammer. Gelukkig zag ik via Navigon dat er een nog een Keke's Breakfast was en nog op de route naar Daytona ook nog! Helemaal mooi. We kwamen er aan en moesten slechts 20 minuten wachten. Het eten was lekker. We hadden appel, kaneel French Toast besteld samen met een Belgium Waffle met chocola (Het was alles behalve een Belgium Waffle). Ook hadden we voor de vitamientjes een bakje fruit besteld. Lekker allemaal ?

Na het ontbijt zijn we snel doorgereden naar Daytona Beach. Slecht een uurtje rijden. We reden de Atlantic Ave af en zouden bij het mooiste en leukste hotel stoppen. We reden en we reden en we vonden alles wel leuk. Uiteindelijk toch maar een gekozen. We moesten nog wel even op de kamer wachten maar we mochten al wel naar het zwembad en het strand.

Toen we de kamer in mochten waren we impressed. Wat een mooi uitzicht. We hebben ook nog een keukentje! Wat leuk en wat fijn. We hebben het chloor afgespoeld en zijn uiteten gegaan.

We hadden wederom op Yelp een restaurantje gezien. Met dank aan Maaike's pappa hebben we hier heerlijk gegeten. Het was in een enorm hoog gebouw met een fantastisch uitzicht. Bovendien was het een Franse? keuken en dat was helemaal genieten na een week Amerikaanse vettigheid. Ik begon met zalm, onwijs lekker! Maaike nam dumplings. Smaakte ook goed. Als hoofdgerecht wilde Maaike en ik allebei Boeuf Stroganoff maar we gaan natuurlijk niet twee keer hetzelfde bestellen. We delen de Stroganoff en namen er nog iets erbij, de Mushroom Ravioli klonk goed. De Strogranoff was echt goddelijk, echt te lekker! De ravioli was prima. De cola en cola light smaakte daarentegen naar chloor, heel apart!

Om 20 uur waren we alweer in het hotel en kijken nu lekker naar de tv vanuit een heerlijk bedje?

Orlando

06 april 2014

plaatje

God wat hebben wij een heerlijk hotelletje! Jammer dat er alleen lauw water uit de douche komt maar dat vragen we wel even bij de receptie. Boeken we namelijk gelijk een tweede nacht. Helemaal blij zijn wij hier!

Vandaag is het plan om naar de Discovery Cove van SeaWorld te gaan. Op het internet zag dat er echt super gaaf uit! Zwemmen tussen de roggen, otters en dolfijnen. Super tof. Kost een paar centen maar dan heb je ook wat.

We reden erheen, nog geen 3 minuten van ons hotel af, liepen naar de receptie. Alles volgeboekt, er zijn dus meerdere gekken die zoveel geld overhebben voor een paar diertjes. We waren in het begin teleurgesteld, maar terugkijkend zijn we toch wel blij. Het bleek namelijk dat de dolfijnen alleen maar aaien was en commando's geven en niet zwemmen met. Volgende keer gaan we wel gewoon naar Mexico, daar mag je gewoon in het wild met ze zwemmen.

Maarja, aangezien we gepland hadden dat we de hele dag naar de Discovery Cove zouden gaan, kwam er dus een dagje vrij. Dan (maar) naar Disney, is goedkoper en waarschijnlijk nog leuker ook. Toch was het wel verstandig als we eerst even wat zouden gaan eten. We reden langs the Waffle House en dachten; oe, eindelijk een lekkere wafel eten. De teleurstelling kon niet groter zijn, wat een ranzige wafels. Ik bestelde tea en kreeg mierzoete Ice Tea. We wilde aardbeien en kregen een of ander roodgekleurd iets dingetje dat meegebakken werd. Bah!

Snel weer weg gegaan en nu op naar Disney! We hebben onze auto geparkeerd en stonden in de rij voor de kaartjes. Dik een uur in de rij gestaan. Gelukkig maakt WiFi alles goed. We kochten een kaartje en mochten naar binnen. Eenmaal binnen begon vrij direct een show. Wat een leuke parade en bijna al onze helden waren in "real-life" te zien.

Daarna snel nog naar de Bakery gegaan want we hadden natuurlijk nog steeds trek. We kwamen aan bij Starbucks. Super leuke outfits en ben blij dat dat niet de standaard is voor de Starbucks outfits in Nederland haha.

Het was de hele dag zo onwijs warm. We besloten in de Splash te gaan. Jaa inderdaad, WE besloten dat. Maaike en ik ook! We zijn ook samen erin gegaan. Ik heb doodsangsten uitgestaan en gelukkig vond Maaike het ook best spannend! Waarschijnlijk geloven jullie niet dat ik erin geweest ben, vandaar een foto als bewijs. :)

Om 18:00 uur waren we helemaal gebroken. Het was veel te warm en we hadden geen voeten meer over. We besloten naar huis te gaan. We maakte even een pit-stop bij Walmart om wat avond eten te halen. Dit hebben we lekker opgepeuzeld en zijn lekker gaan slapen. Morgen vroeg op en kijken of we nog een dagje Orlando gaan doen of doorrijden naar Daytona Beach.

West Palm Beach - Orlando

05 april 2014

We hebben uitgeslapen vandaag tot maar liefst 8 uur! Ik denk dat de jetlag een beetje weg begint te gaan ? Vervolgens aangekleed en gezocht naar een lekker eettentje voor ontbijt en een hotel in Orlando. Eten lag op de route richting Orlando dus das helemaal fijn! Ook hebben we een hotel gevonden, Quality Inn, dat zowel luxe eruit ziet en nog goedkoop is ook.

We hebben uitgecheckt bij het hoteltje van West Palm Beach. We hebben er echt genoten. Lekker bed, lekker schoon en een mooie badkamer!

Na 5 minuten kwamen we aan bij het restaurant: "The Dune Deck". Het lag direct aan het strand dus een super uitzicht. Het eten was ook nog eens lekker maar zoals alles hier veel te veel! Ook hebben we ongeveer een half uur moeten wachten op een een crepe gevuld met yoghurt en yoghurt met walnoten... Dat was wel echt een beetje jammer.

Na het eten maar snel doorgereden naar Orlando. Daar hebben we zin an! Ik kwam er achter dat er onderweg ook een Snake Farm Ding iets was dus besloten we daar heen te gaan, cuz me loves the snakes! Maaike kan het niet geloven, die dacht dat mijn liefde voor slangen alleen bestaat omdat ik daar niet allergisch voor ben. Zo oppervlakkig is mijn liefde niet hoor ;)

De Snake Farm was klein en super rustig maar juist daarom wel aangenaam. Het had alleen wel een bezempje kunnen hebben maar ik klaag niet :). We zagen daar hoe van de slangen het gif werd afgenomen. Heftig zijn die beesten hoor. De cobra was het er namelijk niet mee eens en wilde gewoon met rust gelaten worden...

Na het afnemen van het gif, filmpjes volgen nog, kregen we de kans om ook een slang vast te houden. Dat wilde wij natuurlijk wel!

Toen Maaike hoorde dat slangen ook kunnen bijten, was de lol voor Maaike er gelijk af...

We gingen maar snel door naar Orlando. We kwamen aan bij het hotel, hebben ingecheckt en zagen de kamer. Wauw! Ziet er top uit en dat voor die prijs.

We hebben de tassen neergezet en zijn naar Orlando's Premium Outlet gegaan. Maar we moeten ook nog even ergens eten. Ik zag onderweg de Panda Express voorbij komen en wist nog van 5 jaar terug dat dat erg lekker was. Er had alleen iets meer soyasaus in gemogen (dat vond ik 5 jaar geleden ook al haha). Maaike hield niet van wok en zij nam daarom een menu van de KFC. Het was allebei erg lekker!

In de Outlet aangekomen zagen we enorme winkels. Helemaal top! We hebben ons suf geshopt en hebben ons van 20 tot 23 uur vermaakt.

Om 23 uur terug gegaan naar het hotel, de blog geschreven en nu lekker slapen. Slaap lekker!

Homestead - West Palm Beach

04 april 2014

plaatje

Vanochtend wakker geworden. Zo fijn om uit jezelf om 7 uur wakker te worden. We besloten in het hotel te ontbijten en dat hebben we gedaan. Lekker is anders maar het was prima.

Toen om half 10 de auto gepakt en doorgereden naar West Palm Beach. We besloten een tussenstop te maken in Fort Lauderdale. Zeker de moeite waard! Wat een huizen, wat een jachten en wat een onwijs mooi uitzicht. Echt fantastisch om door heen te rijden.

Onderweg ook nog even gestopt voor een paar donuts. Dat moet je toch proberen als je in the U.S. of A. bent

We hebben in het vorige hotel gezocht naar goedkope aanbiedingen in de buurt van West Palm Beach. We wilde namelijk niet weer voor verassingen komen te staan.

Uiteindelijk hebben we ingecheckt bij Scandia Lodge. Ziet er top uit. Schoon en in vrolijke kleurtjes. Het strand is op 2 minuten rijafstand dus dat hebben we ook gedaan.

Het strand was kort maar krachtig. Na een uurtje ging helaas de zon onder. Wel wat leuke fotootjes gemaakt met de digitale onderwater camera.

Om half 8 waren we gedoucht en wel, klaar om te gaan eten. We besloten bij LongHorn Steakhouse te gaan eten. De mensen van Yelp.com waren er erg positief over en we moesten natuurlijk wel een keer een goeie hamburger eten.

Na een half uurtje rijden en zoeken hadden we het gevonden (in dit half uur hebben we ook medicijnen en keelsnoepjes gehaald voor Maaike's keel).

Bij LongHorn kregen we een glas water, daarin zat bijna een liter water. Maar niet veel daarvoor hadden we cola besteld. Dezelfde maat... Onwijze hoeveelheden!

We hadden twee burgers genomen. Maaike vond ze erg lekker. Ik was iets minder enthousiast maar het was allemaal best goed hoor!

We waren nog half aan het eten toen de borden bij ons weg werden gegrist en kregen nog geen halve seconde later de rekening. Beetje jammer

Snel naar huis gegaan en nu lekker slapen! We zijn nog steeds het Nederlandse ritme gewend en om 10 uur zijn we helemaal gebroken...

Morgen is het plan om vroeg te gaan rijden naar Orlando en hopelijk nog een onderdeel van ons wensenlijstje uitvoeren!

Miami - Key West - Homestead

03 april 2014

plaatje

Wat hebben wij heerlijk geslapen. We waren allebei rond 7 uur wakker en besloten ons klaar te maken. Maaike heeft last van haar keel en we hopen niet dat ze haar stem kwijt gaat raken. Ik stond op met pijn in m'n rug waarschijnlijk door de lage instap van de mooie cabrio.

We hebben overlegd en besloten dat we vandaag zouden gaan schieten en daarna Jetskieen en als we dan nog tijd en zin hebben doorrijden naar Fort Lauderdale.

Om negen uur zaten we lekker te ontbijten bij 'News Cafe'. Lekker French Toast en wederom een bagel gegeten. We namen een chocolade chip muffin mee voor onderweg. Doggybag please :)

Na het ontbijt zijn we doorgereden naar Lock And Load. Daar werden we geholpen door Albert. We wilde met een pistool en 3 machinegeweren schieten. Nou dat is gelukt. Wat was het gaaf en eng te gelijk. Ik stond te trillen op m'n benen. Wat een kabaal komt er van die krengen af zeg! Ondanks alles was het zeker de moeite waard.

Wat gaaf was dat! Nu hup door naar het JetSkieen. So Much To Do, So Little Time ?

We kwamen aan bij het jetskieen rond 1 uur en er was helemaal niemand. Misschien hadden ze lunchpauze? We besloten naar de Shopping Mall te gaan, nog geen minuut verderop. We kwamen terecht bij Victoria Secret en daar zijn we gebleven. Veel te veel gekocht natuurlijk en om half 4 waren we eindelijk die winkel uit. Beide geslaagd. Helaas geen foto's ;)

Albert van Lock And Load vertelde dat Key West zeker de moeite waard is. Ook raadde hij ons aan om niet in het weekend te gaan omdat veel Amerikanen daar weekend gaan vieren en als we zouden gaan dat we ons zeker aan de maximum snelheid moeten houden. Albert was heel enthousiast en zei ook dat je de lekkerste kreeft kan eten bij Blue 'Something'.

Aangezien er vast wel andere mooie plekken zijn om te gaan jetskieen, bijvoorbeeld Key West, besloten we vandaag niet te gaan jetskieen en op weg te gaan naar Key West. Slechts een vier uur durende reis maar met een super uitzicht!

Na 4 uur waren we dan eindelijk bij Blue Heaven. Er was helemaal niks, alleen maar huisjes waar het licht niet eens brandde. We besloten maar een hotel te gaan zoeken, veel te laat natuurlijk maar we hadden er vertrouwen in. Hotel na hotel had een kamer beschikbaar voor de simpele prijs van meer dan $200. Beetje jammer dit. We hadden er echt geen trek in om $100 p.p. te betalen voor een bed. Maarja om nou weer vier uur terug te rijden? Lastige keuze. Eerst maar even eten, dachten we.

Nadat we bij de Pizza Hut een pizza hadden gegeten besloten we toch maar terug te gaan. Om de beurt slapen en dan zouden we rond 1 uur 's nachts wel wat vinden.

Het is nu 1 uur en we hebben een hotel gevonden! Days Inn Homestead. Voor nog geen $80 hebben we twee heerlijke bedden klaarstaan en mogen we ook nog genieten van een ontbijt morgenochtend. Beter kan niet.

Morgen gaat onze grote reis beginnen naar Orlando. Ben benieuwd ?

Wijze les geleerd: Altijd eerst even online kijken naar de beschikbare hotel en de prijzen voordat je ergens heenrijdt

Miami

02 april 2014

plaatje

Zoo wakker, half 8, lekker vroeg gelukkig want we moeten veel doen deze vakantie. Wat is het plan voor vandaag? We besluiten om vandaag naar de Everglades te gaan en naar de top 1 attractie van TripAdvisor: Zoological Wildlife Foundation. We dachten dat het verstandig zou zijn om eerst naar de Zoo te gaan want de dieren zijn vaak iets enthousiaster als het nog niet bloedheet is.

Eerst maar even ontbijten. We hadden op het internet een restaurantje opgespoord wat Olivers heet en dat menu zag er goed uit. Half 10 zaten Maaike en ik aan de bagel en aan de granola.

We hebben gelukkig slechts een halfuur naar een parkeerplek gezocht. Super onduidelijk waar je nou wel en waar je niet mag parkeren.

Na het ontbijt direct doorgereden naar de Zoo. We waren bijna bij de bestemming, volgens de TomTom. We gingen door mijlenlange akkers. Van de ene zandweg naar de ander. Uiteindelijk hadden we iets gevonden met ZWF logo. Duidelijk was wel dat er niet veel energie in de weg ernaar toe was gestoken. We stonden voor het hek dat niet open ging. Wij aanbellen en krijgen een Computer te horen die vroeg of we geinteresseerd waren in dingen waar we totaal geen zin in hadden, we wilde gewoon naar binnen! Plotseling ging het hek open en reden we naar binnen. Wauw wat zag het er mooi uit. In onze ooghoeken zagen we witte tijgers, aapjes, kamelen en nog veel meer dieren.

Omdat het zo in de middle of nowhere lag, was het heel erg rustig. We gingen naar de informatiebalie waar een enorme Dobermann ons vriendelijk begroette.

We namen een tour. We werden ingedeeld bij 4 Amerikaanse tieners, die meer bezig waren met hoe ze eruit zagen op hun "selfie" dan met de dieren. Een jongen die voor alle dieren allergisch is en daarom in het autootje bleef zitten. En een moeder die haar zoon enthousiast probeerde te krijgen voor de dieren.

We kregen als eerste een miereneter te zien. We mochten deze ook aaien en hij was zo zacht en lief. Wat een leuk beestje is dat!

Overigens werden alle dieren met super veel liefde behandeld en je zag aan de dierentuin dat al het geld naar de dieren gaat want het was niet een dierentuin zoals Artis met een betegeld pad en bordje waarop staat welk dier er in de kooi zit. Ze vertelde ons dat de leeuwen ook worden losgelaten af en toe zodat ze lekker kunnen rondrennen. De dieren die geaaid mochten worden waren gered van mensen die slecht met ze omgingen en waren helemaal gewend aan mensen. Sommige dieren, zoals de vos genoot van elke aai.

Vervolgens gingen we in het autootje zitten en reden langs verschillende soorten dieren.

Daarna gingen we naar de toekan. We mochten ook met de handen in de kooi om ze te aaien. Zoals gewoonlijk werd ik gebeten door de toekan maar das was juist leuk. Ze hebben helemaal geen harde snavel. Het is een soort plastic spul en de 'beet' voelde als een elastiekje dat tegen mijn huid er aangeduwd.

De tour was afgelopen maar we kregen nog wel een encounter met een aantal dieren. Super leuk om een aapje vast te mogen houden alsof het een baby is.

De vos had het een beetje warm en lag lekker te genieten van de aandacht die hij kreeg. De slang was super groot en zacht en warm en koud tegelijk wat een awesome dier is een slang!

Hierna kregen we een encounter van een kwartier om met een tijgercub op de foto te gaan en met hem te spelen. Super schattig was dat beestje en hij was hard aan het werk om er een mooie brul uit te krijgen, helaas was er nog flink wat werk aan de winkel.

Daarna gingen we snel weg want we wilde de hele dierentuin wel meenemen naar huis. We gingen op weg naar de Everglades. Jammer dat we door de TomTom de verkeerde plek werden opgestuurd maar dat mocht de pret niet drukken. We stopte bij een supermarkt en ook een Starbucks om even lekker te lunchen. Uiteindelijk was het half 6 en hadden we het gevonden. Thank god was er net een bus vol met Spaanse lui uitgestapt want normaal gesproken was er in de avond geen AirBoat tour meer maar dankzij deze groep werd er een uitzondering gemaakt.

Wij de AirBoat op, geen alligator gezien, maar hij maakte van de AirBoat een heuse achtbaan. Maaike en ik vonden het best eng. Jaa Maaike vond t ook eng!

Volgens mij was deze nep... Je weet wel, zodat mensen die geen alligator gezien hebben toch het idee hebben dat ze er een gezien hebben. Na afloop mochten we nog op de foto met een alligator en gingen we snel terug naar Miami Beach om een hotel uit te zoeken.

We waren gestrand bij Days Inn. Vol, helaas. Jammer! Op naar de volgende Days Inn.. Gelukkig was er nog plek en we hebben het genomen. Heerlijk schoon en groot. Twee aparte bedden en een heerlijke douche. We zijn snel gaan slapen en het bed was ook fantastisch lekker. Wat een topdag!

Amsterdam - Miami

02 april 2014

Helaas... Ik had een hele mooie tekst geschreven, ik drukte op 'publish' en helaas was de tekst weg en niet online gezet. Dus we beginnen opnieuw :)

Eindelijk was de dag aangebroken dat we naar Florida zouden gaan. We wisten dat het een lange reis zou worden maar we hadden er zin in!

De twee opgewekte meisjes op de foto wisten toen helaas nog niet dat een reis van 10 uur en een beetje, onwijs lang en slopend is.

We mochten het vliegtuig in... Jammer, geen plaats bij het raam. We gingen zitten en na 3 uur sloeg de verveling toe en we kregen ook flink trek. De dames naast ons zaten lekker van hun BurgerKing te genieten terwijl wij ( ik denk dat Maaike ook zat te staren ) jaloers zaten te kijken naar hun heerlijk ruikende BurgerKing menu.

Toen we eindelijk in Orlando aankwamen waren we zo blij dat we er waren. Helaas kwam snel het besef dat we nog een keer het vliegtuig in moesten. We waren geland, zijn door de douane heen gegaan, hebben de bagage opgehaald en opnieuw de bagage ingeleverd. We mochten het vliegtuig weer in. Stegen op om drie kwartier later weer te dalen.

Het was inmiddels half 10 's avonds. We moesten de auto nog ophalen en dat ging verrassend soepel. Om half 11 waren we al onder weg naar ons hotel Crystal Beach Suites and Hotel. We hebben de mooiste cabrio uitgezocht, een rooie Ford Mustang.

Ingecheckt en vrijwel direct daarna in slaap gevallen. Gelukkig kunnen we nog dik 12 uur slapen voordat de wekker gaat. Heerlijk.

Het hotel was prima. Het was schoon maar het was nogal verouderd maar voor ons is het perfect!

Maart 2014

Amsterdam

22 maart 2014

Mijn nichtje Maaike, is op 8 januari 2014, 21 geworden. Op 7 maart ben ik 21 geworden. Voor onze 21ste verjaardag hebben wij een reis gekregen naar Florida en een cabrio omdat je in the USA nergens heen kan zonder auto. Hartstikke gaaf natuurlijk! We hebben er super veel zin in en zijn al helemaal klaar voor het vertrek op 31 maart.

We stappen op Schiphol het vliegtuig in en vliegen naar Orlando, Florida. Daar wordt het vliegtuig schoongemaakt en niet veel later komen we aan in Miami. Midden in de nacht gaan we dan ergens een auto ophalen en als we die dan uiteindelijk gevonden hebben gaan we lekker naar het hotel op Miami Beach.

Het is natuurlijk super spannend om met z'n tween buiten Europa te reizen zonder onze ouders maar het gaat helemaal goed komen!

Ik hoop hier elke dag een klein stukje over onze belevenissen te schrijven. Dus hou deze blog in de gaten!

Augustus 2009

Orlando & New York

04 augustus 2009

We vlogen om 10 uur richting New York. We zaten te wachten totdat we konden boarden. Er werd omgeroepen of er mensen waren die plaatsten wilden hebben met extra beenruimte. Wij wilden dat natuurlijk wel maar dan moesten we wel bij de emergency exit zitten. We moesten dan wel van allerlei instructies volgen en over de engelse taal beschikken. Voor ons geen probleem en we hadden dus de stoelen met extra beenruimte.

In New York moesten we nog 10 uur wachten voor de vlucht naar Amsterdam. Toen we aankwamen in New York en onze bagage hadden gekregen, gingen we gelijk inchecken voor onze volgende vlucht. Ook daar kregen we goed nieuws. Ze zeiden dat er een vlucht eerder was en of we dat wilden? Dit vonden we natuurlijk een fantastisch voorstel. Deze vlucht was namelijk 5 uur eerder, wat een mazzel.

We zaten in het vliegtuig en hadden allemaal onze eigen tv-screen. Je kon zelf kiezen of je tv of een film wilde kijken of dat je een spelletje wilde spelen. Dit maakt de vlucht wel veel leuker en het zorgt ervoor dat het sneller voorbij gaat.

We kwamen rond een uur of 7 aan en gingen met een taxi terug naar huis. Heerlijk om ook weer thuis te zijn, Gijs te zien en in mijn eigen bed te slapen maar het was wel een FANTASTISCHE vakantie.

Dit is het einde van mijn blog, ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Orlando & Disney

03 augustus 2009

plaatje

Disney, here we are. Finally. In California is het er niet van gekomen maar ik begreep dat Disney Orlando de grootste is. Nou, dat klopt want we moesten kiezen tussen 5 verschillende Disney-parken. We besloten naar het oorspronkelijke (oudste) park te gaan. We konden het gelukkig makkelijk vinden (dankzij mijn goede aanwijzingen natuurlijk). Wat bijzonder was, was dat er een snelweg door de parken heen loopt. Een eigen Disney snelweg, niet te geloven. Na een kwartier in de rij te hebben gestaan bij de kassa, onbegrijpelijk dit was nl. al om 9 uur en om 9 uur opent het park haar deuren, kun je voorstellen hoe druk het al was?

Toen we ons kaartje hadden, waren we er nog niet! We konden kiezen; of per boot naar het park of per monorail. We kozen voor het eerste. De tocht duurde ongeveer een kwartiertje en toen mochten we naar binnen. Geweldig! Wat een park. Alles was overweldigend, OOK het weer. Het was zo ontzettend warm dat ik er eigenlijk niet eens echt van kon genieten. Gelukkig was er binnen de attracties een beetje verkoeling. We hebben alles afgelopen en gezien behalve daar waar een 8 in voorkwam. Daar hou ik niet van en mijn moeder al helemaal niet. Toen we besloten om naar huis te gaan, dit was rond een uur of half 5, kwamen er grote donkere wolken boven het park. En ja hoor, de regen (je kan beter zeggen een stortbui) brak los. Goddelijk! We where soaked! Heerlijk, eindelijk een beetje verkoeling. Toen we in het hotel aankwamen dropen we nog steeds. Na een verkwikkende douche zijn we gaan eten.

En je raadt het niet, in zo'n hamburgerland, bij een vegetarisch restaurant (saladebar). Maar na al dat hamburger geweld was het heerlijk. Morgen om 7 uur op om op tijd op het vliegveld te zijn. We vertrekken namelijk om 9 uur richting New York en vervolgens naar Amsterdam.

Orlando

02 augustus 2009

plaatje

Zoals jullie al gemerkt hebben neemt mijn moeder het roer over. Ze vindt dat ik mijn zaken af moet maken en dat je rustig in Orlando zittend over Daytona Beach kan schrijven. Mijn vader zit dit nu te dicteren. Je begrijpt wel, het wordt tijd om weer naar huis te gaan. Ook al ga ik Amerika ontzettend missen! Over Daytona Beach wil ik nog wel wat vertellen. Mamma wil graag dat dat onder het kopje Orlando gaat, dus krijgt ze het zo.

Het hotel was prachtig. Het weer was 's middags prachtig, 's avonds werd het noodweer. Beeldschone bliksem. Het hotel was het beste tot nu toe, maar waarschijnlijk lag dat ook aan de locatie. Wat wil je nog meer, vanuit je kamer lopend naar het zwembad en vanuit het zwembad loop je zo de zee in. We kwamen aan en konden gelijk onze kamer in. We gingen naar de zee en vonden het er super! Hoge golven, mooi strand en een zwembad waar je heen kan als je geen zin meer hebt in zout water.

Ik wilde graag een bodyboard hebben om in de zee mee te boarden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een bodyboard en ging er gelijk de zee mee in. In het begin ging het wat stroef maar na een uurtje begon ik het door te krijgen. Later gingen we terug naar het zwembad. Ik ging met het bodyboard en al het zwembad in. Op mijn rug op het bodyboard liggen en dan lekker zonnen. Gelukkig kreeg je het dan niet te heet en word je wel lekker bruin.

Zo zijn eigenlijk alle 4 de dagen in Daytona Beach geweest. Perfect dus! Mamma zat alle 4 de dagen naar de zee te turen in de hoop een dolfijn te zien. Uiteindelijk zag ze een dolfijn. Het waren er niet 1, maar heel veel! We kwamen er aan het eind achter dat het waarschijnlijk geen dolfijnen waren maar andere vissen. Mamma zag die avond een progamma op TV waarin werd verteld dat er in de oceaan voor Daytona haaien zwemmen. Tja, zou ook leuk zijn toch? Gezwommen met haaien! Helaas geloof ik toch niet dat het haaien waren.

Op de kamer lag ook een blaadje met de vraag om 's avonds de balkon lichten uit te doen en de gordijnen dicht. Dit was voor de zeeschildpadden die hun eieren moesten leggen. De eieren konden elk moment gelegd gaan worden. En met veel licht zouden de schildpadden anders geen orientatie meer hebben. Helaas hebben we in die 4 dagen geen schildpadden gezien behalve dan in Reptile World.

Reptile World was geweldig! We kwamen er, iets wat laat, aan. We gingen naar een slangen aquarium. Daar namen ze het gif af van die slangen. Heel indrukwekkend. Het begon ermee dat we een slang mochten vasthouden. HELEMAAL FANTASTISCH! Echt, ik was helemaal verliefd op die slang. Aan het eind van die show kwam er ook nog een baby-aligator van 1 jaar. Die mochten we niet vasthouden omdat hij nogal van bijten hield maar wel aaien. Na de presentatie gingen we nog naar grote aligators kijken en daarna richting het hotel.

Veder hebben we niet zo veel gedaan. Af en toe naar de Publix, dat is een superSUPERmarkt. Om vervolgens door te rijden naar de Starbucks. Helemaal top!

Okay, dat was het kopje Daytona Beach. We zijn vandaag doorgereden naar Orlando. Daar moesten we onze auto, een Chevy, inleveren. In Orlando stapten we ook op het vliegtuig richting New York. Aangekomen in Orlando besloten we te overnachten bij Imperial Swan. Wat een hotel, het lijkt wel een gevangenis. Verschrikkelijk, je kijkt uit op een blinde muur. Maar goed, voordat we onze kamer in mochten (inchecken vanaf 3 uur) zijn we op zoek gegaan naar een Air Boat, varen tussen de krokodillen. Ja ja, als je mazzel had, alligators in het wild. De trip duurde 45 minuten en we hebben ongeveer 1 seconde naar een bewegend iets kunnen kijken in de bosjes wat dus een alligator scheen te zijn. Maar ondanks dat was het toch super leuk. Wat een ervaring.

Aan het eind van de trip kwam een man naar ons toe gelopen met een baby-aligator in z'n handen. Die mochten we wel vasthouden en ik liet me natuurlijk niet tegenhouden. Fantastisch, ik werd er ook mee op de foto gezet. Dat maakte de dag helemaal compleet.

Weer terug in de buurt van het hotel gingen we eten bij een of ander Steak House. Het was niet te eten, mamma had een schoenzool en pappa had Spareribs die naar tomaat smaakte. Ik had Filet Mignon die een verbrande smaak had. Helemaal top dus, not. We gingen terug naar het hotel en mijn ouders vielen bijna gelijk in slaap (maar ik val in herhaling). We hadden besloten om toch nog naar Disney te gaan. De laatste dag.

Juli 2009

Allerlei

25 juli 2009

plaatje

Een tijdje lang geen internetbereik gehad. Betekent niet dat we het niet naar ons zin hebben gehad! Precies, we zijn van New Orleans naar Milton gereden en daar hebben we overnacht. Daar was niet veel te zien en de kustroute die we hadden uitgezocht was niet wat we er van hadden verwacht. Geen zand, geen schoon water. Het was er alleen warm.

Waar we getankt hebben, hadden we gevraagd waar de beste overnachting in de buurt was. Onderweg ernaar toe zijn we gestrand in Milton. De volgende dag zijn we in 1 ruk naar St. Augustine Beach gegaan in Florida. Bij aankomst konden we nog niet inchecken maar dat weerhield ons niet om direct de zee in te gaan. Geweldig!

Na St. Augustines zijn we naar Detona Beach gereden en daar zit ik nu. Het is hier echt geweldig! Echt waar we naar op zoek waren. Zon, Zee en Strand, inclusief een heerlijk hotel met keuken waar mijn vader lekker heeft gekookt. Beter dan al die hamburgers en pizza's. Die kennen we nu wel. Ondanks zwaar noodweer is alles fantastisch!

New Orleans

23 juli 2009

De dag begon weer met ellende. We moesten de auto terugbrengen naar de "Car-rental". Blijft spannend, vooral als je naar mijn vader kijkt. Die is dan erg gespannen, ik zal maar zeggen, nerveus. Daar is hij het natuurlijk niet mee eens, hij zegt: geconcentreerd. Van de car-rental moesten we op tijd de auto inleveren, nl. voor 10:00 uur. Dat kwam goed uit, want we hadden een ticket om 11:45 uur naar New Orleans met een tussenstop in Atlanta.

So far so good. We zaten in de wachtruimte C24 van Las Vegas airport om aan boord te gaan maar daar bleek dat we een kleine vertraging hadden. Mijn moeder probeerde nog even haar geluk uit en jawel het grote geld kwam eindelijk binnen. 12 dollar 50. Daarvan heb ik er 10 gekregen en de rest heeft ze nog vergokt.

Onderweg bij Atlanta mocht ons toestel niet landen. Reden, slecht weer. Het bleek dat ons toestel te weinig fuel had en moest uitwijken naar Birmingham-Alabama. Hier hebben we lang aan de grond gestaan, we mochten het toestel niet uit en kregen ook niets te drinken.

Uiteindelijk gingen we dan toch weer de lucht in en kwamen erg laat aan in Atlanta. Daar hadden we gelukkig nog wel de aansluiting, want deze had ook vertraging.

Na wat gegeten te hebben in Atlanta gingen we snel naar de boarding plaats. Dit bleek een heel eind lopen te zijn. We konden met een trolly maar mijn moeder was te nerveus, bang dat we het niet zouden halen. Onzin natuurlijk, we waren ruim om tijd (dat gezeik de hele tijd, wordt er zo moedeloos van - dit zeg ik inmiddels zo'n 1000x per dag). In New Orleans aangekomen een taxi genomen naar het hotel dat mijn ouders via internet hadden geboekt. Dit hotel was verder prima maar lag we erg ver van het centrum vandaan. Vergelijk is een hotel in Hoofddorp als je naar Amsterdam gaat. We kwamen uiteindelijk pas om 00:30 uur in het hotel aan en waren bekaf.

Las Vegas

22 juli 2009

plaatje

Vandaag moest ik weer vroeg op (11:30 uur). Ja, ergggg vroeg. We hadden besloten een rustdag in te lassen, vandaar dat mijn ouders coulant waren. Zij stonden vroeg op en ik heb lekker uitgeslapen. Mijn moeder was teleurgesteld in het weer. Het was wat bewolkt en zelfs een beetje regenachtig. Mijn ouders zijn naar een "adult" zwembad gegaan op de 24e verdieping. Daar kwamen ze snel van terug. Het bleek dat vrouwen gratis naar binnen mochten maar dat mannen moesten betalen en dat vonden ze niet echt oke. We zijn toen met z'n allen naar het zwembad gegaan. Ondanks dat het bewolkt was, was het toch erg heet.

Na het zwemmen zijn we gaan winkelen. Eerst naar hotel Sahara aan de Las Vegas blvd. en vervolgens naar de 's Werelds Grootste Souvenirs Shop gegaan. Nou betwijfel ik of het waar is. Maar goed, we hebben er wel wat gekocht. Helaas niet voor mij maar weer voor mijn moeder.

Weer terug in het hotel (het was nl. veel te heet om te lopen) zijn we gelijk naar de kamer gegaan. Lekker met de airco aan alhoewel, deze maakt ERGGG veel herrie. Ja kan beter zeggen, kabaal. Maar het is dan wel lekker koel. We hebben wat TV gekeken en zijn uiteindelijk gaan slapen. Mijn moeder ligt al om 19:30 uur in de slaaphouding. Ik heb nog een tijdje naar het onweer gekeken. Wat een prachtige lichtflitsen.

De volgende ochtend moesten we, ja, je raad het al, weer vroeg op want we gingen naar New Orleans met het vliegtuig.

Las Vegas

21 juli 2009

plaatje

We stonden op, gingen ontbijten en reden daarna door naar Las Vegas want daar moesten we onze huurauto weer inleveren. We reden door Death Valley. Het was daar zo'n 51 graden celcius. Bloody-hot dus maar gelukkig hadden we een airco. We reden er dus dwars doorheen richting Las Vegas. Het zag er allemaal heel mooi en indrukwekkend uit.

Toen we in Las Vegas aankwamen reden we naar Stratosphere want daar hadden we geboekt. We kwamen aan en gingen bijna gelijk naar het hoogste punt van het hotel, de punt van Stratosphere (81e floor). Je kon daar over Las Vegas heenkijken. Er waren ook 3 attracties op het dak. Die hebben we niet gedaan, maar het zag er heel eng uit. Een soort schommel die buiten het gebouw schommelden, een kleine achtbaan die ook over de reling ging en een stoellift die je omhoog schoot. Te eng, je kon er niet eens naar kijken, laat staan ingaan. (ehm, ik heb dat natuurlijk nog wel overwogen maar mijn moeder wilde niet mee).

We gingen nog even naar het zwembad. Dit lag op de 8ste etage en was niet overdekt. Heerlijk in de zon in een groot maar zeer ondiep zwembad. Na het zwemmen gingen we nog even in het hotel kijken en besloten in het hotel te eten. Er was daar ook live-muziek. Heel grappig. Het was een soort school-kantine en ze zongen er liedjes als; Grease Lightning. Het was niet te geloven maar er was ook een huwelijksdiner. Moet je voorstellen, patat, hamburgers of een hot dog.

We rekenden af en gingen terug naar onze kamer. Moe na zo'n lange autorit.

Sequoia Forest

20 juli 2009

plaatje

Mamma maakte mij wakker. We pakte onze tassen in. Trap af, tassen in de auto en op naar de Sequoia trees. Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we in het Sequoia forest aan. We dachten dat we er bijna waren. We stopten bij een wegrestaurantje om daar even onze benen te strekken, naar de wc te gaan en te vragen hoe we precies moesten rijden. We kregen echter van de serveerster te horen dat we fout zaten en dat we het hele eind weer terug moesten rijden. We waren nogal teleurgesteld. Er kwam daarna nog een oude man naar ons toe die daar in de buurt woont. Hij zei dat we nog een stukje door moesten rijden en dat we dan ergens af moesten slaan en dat daar dan ook de Big Trees te zien waren. We besloten zijn advies op te volgen. We kwamen bij de afslag en zagen dat het een onverharde weg was met enorme dips. Dat kon onze Suzuki Forenzi niet aan. Dus besloten we maar terug te gaan en dan door te rijden naar het eerst volgende stadje en het de volgende dag nog een keer te proberen.

Tijdens het ritje uit het forest zagen we een bordje met River Sight. We besloten erheen te gaan, dan hadden we in ieder geval iets gezien. We zagen de rivier en besloten om even te kijken. We zagen ook een klein beekje en zijn daar op af gegaan. Het was heel schoon water en het was ook beschut. Er was daar ook helemaal niemand (behalve wij dan).

We liepen even door het water en gingen daarna weer terug de auto in. We waren bijna het bos uitgereden en besloten nog wat te gaan eten. We spraken met de serveerster en die zei dat als we nog 20 miles terug reden dat er dan zo een 100 big trees waren. We besloten dat te doen en gingen er heen want we waren erg teleurgesteld dat we geen sequoias gezien hadden.

Dus zo een 20 miles terug en zagen eindelijk DE bomen. Ze waren heel erg mooi maar vooral enorm groot. We zagen niet alleen bomen maar we zagen ook squirrels, heel veel en heel schattig. Die bomen waren echt groot! Echt enorm!

Toen we alle bomen hadden gezien gingen we een hotel zoeken. We kwamen uit in het dorpje Kernville (het leek net een cowboy dorp). We zagen daar een wel okay hotel. We hadden hem geboekt en toen we de kamer zagen waren we impressed. Een heel lekker bed (very cosy), Echt helemaal perfect. We gingen eten bij een soort cafeetje en gingen daarna lekker slapen in het heerlijke bed!

Porterville

19 juli 2009

We gingen vroeg weg, what else is new? We gaan gewoon altijd vroeg weg. Maar daar gaat het niet over. We gingen dus vroeg weg. We gingen richting de Sequoia bomen rijden. Alleen had mamma geen zin meer om te rijden dus zochten we snel een hotel. Dit was toevallig in Porterville, een stad dicht in de buurt van de Sequoia bomen. We gingen zoeken naar een goed hotel. We dachten aan The 6-Motel. We hadden het na een lange tijd gevonden.

Daar aangekomen namen we een kamer. De kamer was niet echt heel groot, maar zag er wel goed uit. Mamma en ik trokken gelijk onze badkleding aan en gingen naar het zwembad. Heerlijk hadden we daar gezwommen, pappa las in de schaduw een boekje. Helemaal top dus totdat er een grote familie langs kwam met babies. De babies (3 in totaal) hadden natuurlijk een luier om en wilde graag in het zwembad. Niet echt heel hygienisch. We gingen dus snel het zwembad uit en gingen ergens wat eten.

Na het eten gingen we terug naar het hotel. Er was niks op tv en in de stad was ook niks. Het zwembad was dicht. We verveelde we ons dus een beetje en gingen vroeg slapen. We moesten uiteraard weer vroeg weg.

Santa Barbara

18 juli 2009

Omdat het hotel gisteren zo goed was bevallen hadden we besloten dat we nog een dag zouden blijven in Santa Barbara. Dit was ons relax-dagje.

Ik mocht van mijn ouders uitslapen (al om half 10 op). Mijn ouders wilden graag naar het strand dus besloten we hier naar toe te gaan. Onderweg naar het strand reden we door een enorme winkelstraat. Leek een beetje op de Kalverstraat van Amsterdam maar dan met totaal andere winkels. We besloten de auto daar ergens neer te zetten en te lopen naar het strand. Dan met de shuttle terug naar het begin van de winkelstraat om shoppend terug te lopen naar de auto. Zo gezegd, zo gedaan.

We gingen daarna terug naar het hotel om daar heerlijk af te koelen en gewoon lekker uit te rusten. Mamma had nog een winkel gezien in de buurt van ons hotel dus daar ging ik heen samen met haar. Pappa bleef thuis, die had wel genoeg shops gezien. We gingen eerst naar Sears, dat was een soort Makro. Niet zo heel bijzonder maar wel enorm groot.

Daarna gingen we naar Macy's. Daar had ik voor nog geen 30 euro een Levi's broek gekocht en ik had ook nog een paar All-Stars gekocht. Ik was dus tevreden. We gingen terug naar het hotel. Tijdens de rit kon ik mijn iPhone niet meer vinden. Ik dacht goed na en kwam erachter dat ik hem tijdens het passen van mijn broek verloren moest hebben. We 'raceten' terug naar Macy's en ik stormde naar de paskamers. Hij lag er niet meer. Toen kwam er een vrouw naar mij toe rennen en vroeg of ik wat verloren had... Ja doh, waarom denk je anders dat ik DIRECT naar de paskamers ren %@#@#@? Dat was mijn eerste gedachte, en ik zei: Yes! en ze vroeg direct of de iPhone die ze in haar hand hield van mij was. Halleluja, ik kon dat mens wel zoenen!

We reden weer terug naar het hotel en gingen daar weer snel zwemmen. We kregen na een tijdje honger. Mamma had een luxe supermarkt gezien en vroeg of we daar even naar toe konden gaan. Je kwam er binnen en er stond een enorme salade-bar. Je kon kiezen uit 3 verschillende soorten vlees. Soep en een stukje brood erbij. Veder was er het nog een gewone supermarkt maar dan was alles aangevuld en heel schoon. We haalden er wat en aten het aan het zwembad op. Geweldig toch?

Ik ging na het eten nog koffie halen bij dezelfde supermarkt. We dronken het op en gingen terug naar het hotel. Rond 8/9 uur hadden we wel zin in een toetje. Mamma bracht me naar een shop waar ze Frozen Yoghurt verkochten. Ik haalde daar voor alle 3 een bak 'frozen yoghurt' en aten het weer in het hotel op. Heerlijk, heerlijk heerlijk! Daarna gingen we lekker slapen om de dag erna weer vroeg te vertrekken.

Santa Barbara

17 juli 2009

We gingen wr vroeg weg want we gingen naar San Francisco. Eerst gingen we nog naar het Hollywood-sign toe omdat we het de dag ervoor niet goed konden zien. Deze keer ging het echter wel goed. Daarna gingen we naar Rodeo-drive in Beverly Hills. Het chique gedeelte van L.A.

Na het Hollywood-sign en Rodeo-drive zijn we gelijk richting San Francisco gegaan. We hadden niet ontbeten en mijn moeder kreeg daardoor hoofdpijn en werd chagerijnig. We wilden ergens stoppen maar we reden over de 'ONE' langs de kust en daar zijn weinig afslagen en konden we ook nergens stoppen.

Na een tijdje hadden we dan eindelijk een restaurantje gevonden en gingen we snel parkeren. In onze haast gingen we op een parkeerplek staan bij een huis die te huur stond. Wij namen aan dat we daar gewoon konden parkeren. We gingen eten, wat overgens hl lang duurde. Toen we uiteindelijk terug kwamen zat er een briefje op de voorruit geplakt waarbij de eigenaar had geschreven dat: omdat we een plattegrond in onze auto hadden hij ons had bespaard om hem weg te laten slepen. Dat zou ons $300 hebben gekost en dat het in Amerika niet normaal is om een auto zomaar bij iemand op de oprit te parkeren. Wij begrepen dat natuurlijk en reden dus maar snel weg. (Later kreeg pappa spijt dat hij geen briefje had teruggeschreven.)

We reden verder en verder. We zaten heel lang in de auto en waren alle 3 erg moe geworden. Mamma lette niet goed meer op en hadden bijna een aanrijding toen we naar rechts wilde voorsorteren. Gelukkig had ze het nog net op tijd in de gaten!

We besloten snel te stoppen en gingen koffie bij de Starbucks drinken. De Starbucks zat toevallig in Santa Barbara. We zagen een leuk motel en vroegen of er nog plek was. Gelukkig was dat er nog. We gingen zwemmen in het zwembad. Een lekker diep zwembad waar je goed kon duiken! Ook al was dit niet zo'n mooie duik.

We hadden bij een supermarkt broodjes gehaald en gingen in het hotel eten. Daarna nog even zwemmen en toen zijn we gaan slapen. Ik ging wat later slapen want ik ging nog een film kijken en bloggen.

Los Angeles

16 juli 2009

plaatje

We besloten, omdat het hotel toch best wel duur was, naar een ander hotel te gaan. Aangekomen in dat hotel zagen we al 2 kakkerlakken, dus dat begon goed. We boekten toch maar een kamer want dat scheelde $50. We bekeken de kamer en zagen dat het er helemaal schoon was en beest-vrij.

We besloten ergens te gaan eten. Halverwege zagen we het HOLLYWOOD-sign en besloten er opaf te rijden. We zochten een plaats om er een foto van te maken maar konden dat niet vinden. We waren bijna verdwaald maar pappa wist [natuurlijk] gelukkig de weg nog. Toen we weer wisten waar we waren gingen we toch maar zoeken naar een plek om te ontbijten. We gingen uiteindelijk maar bij de BurgerKing, wat een top ontbijt, NOT. Maar ja, het was best redelijk en echt honger hadden we ook niet.

Na het ontbijt gingen we weer terug naar het hotel en besloten we dat mamma en ik naar Universal Studios gingen. Pappa bleef weer achter in het hotel en ging, lopend, de buurt verkennen. Hij ging computeren, lezen en tv kijken. Hij had zich, zei hij, niet verveeld. Mamma en ik gingen dus naar Universal Studios. We gingen erheen en genoten enorm. We hebben de set van Desperate Housewives gezien. We zijn in the Simpson's achtbaan geweest (ja, onvoorstelbaar, een achtbaan... het was niet echt maar het leek wel echt) en hebben er nog veel meer dingen gedaan. We waren er in totaal zo'n 7 uur geweest.

's Avonds, toen we terug kwamen, zijn we gaan eten bij de Chinees en hadden als toetje Frozen Yoghurt. Het was allemaal lekker maar het Chinese eten had wat meer Soya Sause gemogen maar dat kon je er zelf op doen. Nou ja, ik heb er wel zelf om moeten vragen.

Na het eten waren we weer terug gegaan naar het hotel. Mijn ouders waren allebij kapot en gingen slapen. Ik ging nog even bloggen en keek The Menthalist. Daarna ging ik ook slapen.

Los Angeles

15 juli 2009

plaatje

We gingen naar Los Angeles. We hadden op het internet al een paar hotels bekeken maar hadden nog niks geboekt. We gingen 's ochtends weer vroeg weg om weer vroeg aan te komen in Hollywood. We pakten onze tassen in en gingen in de auto zitten op weg naar Hollywood.

In Hollywood aangekomen gingen we een hotel uitkiezen. We hadden er een gevonden maar die was niet al te goedkoop maar zag er goed uit. We besloten hem toch maar te kiezen omdat we geen zin meer hadden om in de auto te zitten.

We bekeken de kamer en gingen bespreken wat we wanneer gingen doen. Toen besloten we om naar the Walk Of Fame te gaan en daarna als er nog tijd was naar Venice Beach. We hadden bijna de hele Walk Of Fame afgelopen en zagen ook de ster van Micheal Jackson, die helemaal omringd was met bloemen, brieven en dat soort dingen. We namen er een foto van en liepen veder.

We zijn op de Walk Of Fame nog even gaan shoppen en op het eind nadat we een flink eind hadden gelopen gingen mijn ouders ergens een biertje drinken. Na dat biertje liepen we terug naar de auto op naar Venice Beach. Het was al in de avond maar mijn moeder wilde het heel graag zien dus zijn we er toch heen gegaan. We liepen even door het water en het zand en gingen weer terug omdat het toch best koud was. Maar we zijn op Venice Beach geweest!

Terug in de auto begonnen we toch wel honger te krijgen en gingen bij een Food4Less-store broodjes, ham en mayonaise halen en aten dat in het hotel op. Daarna keken we nog en film af en toen lekker slapen.

San Diego

14 juli 2009

plaatje

Nadat ik wakker werd gemaakt door mijn ouders... als blikken konden doden... moest ik me aankleden en gingen we rijden richting San Diego. We hadden af en toe een tussenstop en uiteindelijk waren we aangekomen in San Diego.

In San Diego gingen we zoeken naar een hotel. We kwamen uiteindelijk uit op Travellodge. We kwamen vroeg aan omdat we ook vroeg waren weg gegaan uit Palm Springs. We gingen het hotel bekijken en even uitrusten. We besloten daarna dat mamma en ik naar SeaWorld zouden gaan. Pappa wilde niet mee omdat hij het niet leuk zou vinden en het veel te duur vond. Dus mamma en ik gingen er samen heen.

We vroegen aan de balie een plattegrond en kregen er ook een routeplan bij. Die vrouw zei erbij dat het te simpel was om er te komen. Nou, DAT WAS HET NIET. Maar uiteindelijk hadden we het gevonden, we hadden er een half uur over gedaan terwijl je het binnen 5 minuten kon rijden, maar goed.

Aangekomen in Seaworld wilde we een kaartje kopen maar mijn moeders creditcard deed het niet meer dus moesten we op een andere manier aan geld komen. We gingen bij een ATM maar geld pinnen van een andere kaart en we konden uiteindelijk dus wel naar binnen. ('s Nachts had ze gebeld over haar creditcard en de dag erna kon ze hem weer gebruiken.)

We zijn zo'n 5,5 uur binnen geweest en hebben een Orkashow gezien en nog veel meer. Het was er heel mooi en de Orkashow was echt het hoogtepunt. Geweeeeldig Toen we weer "thuis" waren gingen we bij een hamburgertent eten en daarna gingen we lekker slapen.

Palm Springs

13 juli 2009

Laatste dag in Palm Springs, ik wilde uitslapen dus ging ik niet mee ontbijten. Mijn ouders gingen ontbijten en ik ging slapen. Ik pakte later mijn laptop en ging chatten met mensen. Mijn ouders kwamen terug. Ze vroegen of ik mee wilde boodschappen halen. Ik was nog erg moe en had geen zin om me aan te kleden dus ging ik maar niet mee.

Na 2 uur begon ik me toch lichtelijk te vervelen en wilde naar het zwembad gaan. Mijn ouders hadden echter de hotelsleutel meegenomen en ik kon dus niet de kamer uit. Ik ging dus maar verder chatten en na nog een uur waren ze nog steeds niet terug. Na ongeveer 4 uur kwamen ze terug. Ze waren de weg kwijt geraakt. Het zal eens niet zo zijn. Ik ging gelijk met mijn moeder naar het zwembad om daar te gaan zwemmen. Ik had me niet goed genoeg ingesmeerd met zonnebrandcreme en was verbrand op een klein deel van mijn armen en mijn benen. Mijn gezicht was nog helemaal wit, helaas.

Aan het eind van de dag gingen we thuis eten. We hadden broodjes en toastjes gekocht. Samen met cream cheese, eieren, mayonaise en salami. Een heerlijk avondeten. 's Avonds keken we nog een film en pakten we onze tas in. Daarna ging ik nog bloggen en slapen.

Laughlin & Palm Springs

12 juli 2009

's Ochtends, nadat we hadden uitgecheckt, gingen we gelijk de auto in. We gingen richting Palm Springs. We gingen rond 10 uur ontbijten in een restaurantje langs de weg. Mijn ouders namen een gebakken eitje, deze waren enorm groot. Ik nam een "pancake". Ik kreeg daar margarine en een soort rare stroop bij. Die pancake was zoals de naam al zegt; echt een cake! Niet echt wat ik had verwacht, maar goed het was okay.

Na het ontbijten gingen we veder richting Palm Springs. We hadden nog niets geboekt maar we hadden wel in een blaadje met kortingsbonnen een leuk hotel gezien. Toen we aankwamen in Palm Springs zochten we naar dit beruchte hotel. Het was niet te vinden! En maar zoeken en zoeken... Uiteindelijk, toen we het bijna hadden opgegeven, hadden we het toch gevonden. Ik geloof dat we de Perez Dr. ongeveer 20x hebben gezien, maar dat maakte niet meer uit. WE HADDEN HET GEVONDEN.

We stapte uit de auto en zagen dat er een enorme scheur zat in de broek van mamma. Ik kwam niet meer bij. We vroegen of er nog plaats was en we konden er terecht. Het was er prachtig. Meestal krijg je in een hotel geen magnetron en koelkast. Wij hadden het wel en tv en 2 twee-persoonsbedden. Eindelijk een douche met een harde straal. GE-WEL-DIG!

Mamma ging snel haar broek wisselen in een zwempak en trok m'n bikini aan. We renden bijna naar het zwembad. Het zwembad had een goed formaat en we besloten na het zwemmen dat we hier nog wel een dagje wilden blijven. 's Avonds zochten we een plekje voor een snelle hap. Het eerst wat we tegenkwamen was de Pizza Hut en daar hebben we ook gegeten. Pappa nam kippenvleugels. Mamma en ik namen een pizza. Na het eten zaten we allemaal meer dan vol maar ik wilde nog een toetje. Ik besloot Cinnamon Sticks te nemen en ik vroeg of ik het mee kon nemen. Dat kon uiteraard. In het hotel aangekomen had ik er nog 3 opgekregen. De laatste besloot ik als ontbijt te nemen.

We gingen, toen we terug waren, nog een film kijken die op tv was, Music and Lyrics. Het leuke was dat we de dag ervoor deze film ook hadden gezien op tv en ook nog op dezelfde zender. Gelijk na die Music and Lyrics, begon dezelfde film nog een keer. En dan, de dag erna, kwam hij nog een keer. Dus die film is in totaal 4x op tv geweest, binnen 3 dagen, op dezelfde zender. Het erge is ook nog dat ik de film ook 4x heb gekeken. Ik hoef hem voorlopig ook niet meer te zien.

Tijdens de film lagen mijn ouders (natuurlijk al weer) te slapen. Ik ging na de film ook maar slapen.

Laughlin

11 juli 2009

plaatje

Zo, 3 dagen niet geblogd... Sorry daarvoor, maar ik had helaas geen internet in Laughlin. Ik zat dus twee/drie dagen in Laughlin. We zijn daar heen gegaan omdat mamma dat graag wilde zien want vroeger vond ze dat geweldig.

Het zou het goedkope Las Vegas moeten zijn ... maar ik vond het er echt verschrikkelijk om eerlijk te zijn. Het was er heel warm, maar daar kan die stad niks aan doen. Het was er ook echt heel erg treurig. Zulke lelijke dikke mensen. De hotels werden geterroriseerd door bejaarden waarvan de rolstoelen bijna uit elkaar vielen van ellende. Het was helemaal niks voor mij. Wat ik wel raar vind is, dat Laughlin er op de foto's heel mooi uitziet maar als je er zelf zit...

We zijn er de eerste dag, voordat we aankwamen in Laughlin, over de Hoover Dam gereden en hebben daar even rondgekeken. Het was te warm om uitgebreid te kijken. We gingen dus snel weer in de auto met airco zitten om veder te rijden. Uiteindelijk aangekomen in Laughlin zijn bij het Steakhouse gaan eten, het was lekker en veel. Het was mazzel dat we dat tegen kwamen want veel beter dan dat was er niet en dan zit het ook nog is in the middle of no where.

De tweede dag zijn we, omdat we zo min mogelijk in Laughlin wilden zijn, naar The Grand Canyon gegaan. Het was er heel mooi en heel indrukwekkend. Om de sfeer in de auto een beetje aangenaam te houden gingen we er maar over klagen. Uitspraken die o.a. langs zijn gekomen: Mooi he, zo'n diepe put of Ja, het is wel VEEL van hetzelfde. Ook dit soort dingen kwamen langs: Weer uitstappen, heb je die put nog niet vaak genoeg gezien en zal ik er nog meer foto's van maken of hebben we het nu wel gezien? Maar dit was natuurlijk om te dollen, het was erg mooi! We zijn alle drie niet zulke natuurfreaks maar dit vonden wij zelfs geweldig.

's Avonds laat nadat we 12 uur, ja je hoort het goed, 12 uur in de auto hadden gezeten waren we zo kapot dat we bij een drive-thru hamburgertent hamburgers hebben gehaald en dat in het hotel hadden opgegeten. We zijn daarna snel gaan slapen. We hebben in Laughlin 1 dollar uitgegeven aan gokken maar helaas, we hebben niks gewonnen.

Oh ja, tijdens de rit van de Grand Canyon naar ons hotel zijn we dit bord ook nog tegen gekomen waar ik van mijn moeder uiteraard een foto van moest maken.

Las Vegas

09 juli 2009

plaatje

Vandaag konden we lekker uitslapen omdat we in het appartement ontbeten. Mijn ouders waren rond 7 uur al wakker, maar ik was rond half 10 wakker gemaakt. Van mamma kreeg ik twee gebakken eitjes. Ze waren heerlijk.

In het appartement hadden we geen koffiezetapparaat. Dus moesten we snel naar een hotel om daar koffie te drinken. We gingen met een shuttle naar een hotel en kochten daar espresso. Ik mocht niet aan de bar zitten want ik was geen 21 jaar. Dat is wel totaal anders dan in Nederland. Na de koffie liepen we naar het MGM Grand Casino. Het was een hele lange afstand maar we hadden het gehaald. In MGM gingen we naar een leeuwenkooi kijken. De leeuwen lagen bovenop een glazen gang waar wij doorheen liepen. Dus ik kan nu zeggen dat ik onder een leeuw door heb gelopen.

Na het MGM zijn we doorgelopen naar het Mandalay Bay Casino. Daar ging ik naar het aquarium en mijn ouders gingen in een restaurantje zitten om daar wat te drinken. Ik kwam uit het aquarium en we gingen terug met een taxi naar ons appartement. Daar gingen we even uitrusten van het vele lopen en aan het eind van de dag gingen we eten bij Stripburger. Daar namen we alle drie een hamburger en ik nam nog een chocolade-futch-cake. Dit was veel te veel en heb dit meegenomen in een doggiebag. Daarna gingen we naar ons resort en gingen lekker slapen.

Las Vegas

08 juli 2009

plaatje

De eerste ochtend in Vegas. We gingen naar Harrah's om daar te ontbijten. We zijn daar heen gelopen. Het was een erg lange afstand terwijl het heel dichtbij leek. In Harrah's aangekomen zijn we gaan zoeken naar een leuk ontbijt tentje maar we konden het niet vinden. We zijn toen doorgelopen naar The Venetian Casino. Het was echt heel raar maar wel mooi. De plafonds waren geschilderd als lucht met wolken, de winkels waren bijna huizen en de vloeren waren gladde stenen. Het spectaculairste was het kanaal dat door het hotel liep. Je kon daar ook op een gondel stappen en dan ging je door het hotel heen. Hier kan je goed zien hoe de shops er van de buitenkant uitzien.

Toen we klaar waren bij het casino zijn we naar een super-Walmart gegaan. Ja je geloofd het niet maar met een taxi naar een supermarkt. Gebracht en gehaald. We kochten daar het avondeten en gewoon allerlei lekkere dingen. Mamma en ik kochten ook nog twee shorts. Mamma een blauwe en ik een rode. De broeken waren heel goedkoop!

Na Walmart zijn we terug naar het hotel gegaan om daar lekker aan het zwembad te liggen en om te computeren. In de avond gingen we het eten dat we hadden gekocht opeten. Na het eten gingen we met een Shuttle naar the Bellagio. We besloten eerst naar het casino te gaan waar pappa heel graag heen wilde nl. Ceaser's Palace. Vervolgens gingen we naar The Bellagio. Daar was een heel mooi waterorgel. Daarna gingen we naar Paris Las Vegas. Naast dat casino staat de Eifeltoren en de Arc de Triomphe. Van binnen leek het een beetje op The Venetian, eenzelfde inrichting maar dan zonder kanaal.

We hadden gegokt met 10 dollar en toen we klaar waren gingen we terug naar het Summer Bay Resort om lekker te gaan slapen.

New York & Las Vegas

07 juli 2009

We gaan naar Viva Las Vegas. We moesten om 10 uur uitchecken bij het Helmsley Hotel. We vroegen of onze tassen daar nog 2 uur mochten staan en gelukkig mocht dat. We besloten te gaan ontbijten in het station, waar hele mooie ontbijt-stallen staan. Mijn ouders namen een panini met, ik dacht, mozzarella en tomaat en ik nam een crepe met appel en kaneel. We vonden het allemaal erg lekker maar we hadden nog niet genoeg. Daarna nam mamma nog een croissant met ham en kaas en ik nam een mini-bagel met creamcheese en zalm maar ik nam ook nog een gewone croissant. Dit vonden we heel vettig, maar het was wel lekker.

We gingen na het ontbijt naar het Central Park. Daar was ik niet lekker geworden en zijn met een taxi terug gegaan naar het hotel om onze tassen te halen. We hadden onze tassen gehaald en we stonden binnen 5 minuten weer buiten. Toen was het op naar het vliegveld, waar we nog zo'n 2 uur moesten rondbrengen voordat het vliegtuig zou vertrekken. Uiteindelijk richting de gate C21. Op weg ernaar toe hebben mama en ik nog even snel een handcreme geprobeerd. Dit hadden we beter niet kunnen doen want we werden omgeroepen. We waren bijna te laat. Eenmaal in het vliegtuig, bleek dat er 35 vliegtuigen voor ons moesten opstijgen. We moesten een uur wachten voordat we eindelijk mochten opstijgen, maar ja, dat soort dingen kunnen gebeuren. We mochten gelukkig wel onze telefoon's aanzetten en als je het bij je had, je laptop ook (wij natuurlijk niet). Na een uur gingen we dan eindelijk de lucht in.

We hadden een vlucht geboekt naar Las Vegas, met een tussenstop in Denver. Het eerste deel van de vlucht duurde dus uiteindelijk 6 uur. Maar omdat we vertraging hadden opgelopen in New York bestond de kans dat we het vliegtuig naar Las Vegas zouden missen. Toen we aankwamen in Denver bleek dat het vliegtuig naar Las Vegas k vertraging had opgelopen vanwege een veiligheid controle. Dus dat kwam goed uit. In Denver moesten we ook nog even wachten vanwege de veiligheid controle-vertraging dus mama en ik namen allebei een een-persoonspizza. We vonden hem geweeeldig! Ik nam ook nog een appel met karamel, die was verrukkelijk.

Daarna mochten we het vliegtuig in en zaten nog 2 uur in het vliegtuig naar Las Vegas. Aangekomen in Las Vegas zagen we al de eerste slots terwijl we onze bagage gingen ophalen. Het duurde een tijd voordat onze bagage kwam maar we kregen ze uiteindelijk wel. Daarna een taxi gepakt en op naar onze volgende verblijfplaats.

Daar aangekomen (25 minuten met de taxi) hadden we snel rondgekeken en gingen nog even wat boodschappen halen bij een hele kleine supermarkt. We wilden nog een paar hotels bekijken, maar we waren zo moe van alle vertragingen en tijdsverschillen dat we maar gelijk gingen slapen.

New York

06 juli 2009

De dag begon voor mij vroeg, rond 7.30 uur. We gingen heerlijk douchen en mijn ouders zaten ondertussen het internet af te struinen naar een goedkope vlucht naar California. Dit duurde even maar uiteindelijk hebben we een goeie vlucht gevonden naar Las Vegas met een tussenstop van 2 uur in Denver, Colorado.

We gingen, nadat we een vlucht en hotel hadden geboekt, ontbijten. We wilde eerst naar een schattig ontbijtcafeetje/bakker op de hoek gaan eten, maar daar was het erg druk. Toen dachten we naar PRET a Manger te gaan, maar dat was het ook niet helemaal. We zagen een grote computerzaak. Manma en ik wilden daar wel naar even naar binnen. Dit even werd uiteindelijk een half uur, en dat vond pappa niet zo leuk. De details zal ik jullie maar besparen.

We gingen uiteindelijk bij een tentje eten waar het broodje voor je werd klaargemaakt en je kon werkelijk uit alles kiezen. Het was lekker en vers, en niet al te duur. We gingen na het ontbijt een dagkaart kopen voor de subways. We gingen met de subway naar the Bronx, in the Bronx aangekomen gingen we gelijk weer terug, we konden het niet goed vinden en het was niet helemaal onze smaak. We gingen weer met de subways terug naar Manhatten. Vanuit daar gingen we richting the Staten Island Ferry en gingen dus met de ferry naar Staten Island. De rede dat we naar Staten Island gingen was natuurlijk the Statue Of Liberty. Nou die hebben we gezien hoor. Ik vond het beeld zelf geweeeldig maar die kleur groen vind ik toch zonde. Eenmaal in Staten Island gingen we gelijk weer terug met de ferry. '

We gingen bij de Starbucks heerlijke koffie drinken en met een kort bezoek aan Ground Zero vervolgens weer terug met de subways naar ons hotel. Toen we op het juiste station waren uitgestapt gingen we daar nog even naar wat winkels en hebben wat lekker gekocht voor op de hotelkamer. Wat toastjes met heerlijke stinkkaas, een heerlijk gebakje voor mij en witte wijn voor m'n ouders. In het hotel ging pappa in bad en mamma ging slapen. Ik bleef moederziel alleen achter, dus ging ik maar chatten met mensen uit Nederland en natuurlijk mijn blog schrijven.

New York

05 juli 2009

plaatje De tweede dag in New York maar het is de eerste ochtend in New York. 's Ochtends zijn we gaan eten bij een leuk ontbijt-restaurant bij de Pershing Square. Mijn ouders namen een croissant met boter en jam en ik nam een bagel met zalm en creamcheese. De bagel was heel groot, maar wel lekker. We rekende af en gingen naar buiten.

We hadden van te voren al besloten om naar de bekende Apple Store te gaan. We liepen erheen en As en ik waren impressed, het was de hemel op aarde. We zijn de hele Apple Store 5x afgelopen, omdat het Geweeeldig bleef. We hadden de iPhone 3GS gezien voor 199 dollar wat ongeveer 140 euro is. Ik wilde hem graag hebben maar je moest er een abonnement bij nemen en om hem te kopen moest je ook een Amerikaans paspoort hebben. Dus helaas ging dat feest niet door. Wat ik wel heb gekocht in de Apple Store waren iphone-oortjes. Die zijn in Nederland 29 maar in Amerika zijn ze 20 euro.

Nadat we de Apple Store uit waren gingen we naar Bloomingdales en de H&M. Bij Bloomingdales waren we snel uitgekeken, het is de Bijenkorf in Nederland. Maar je moet het wel zien als je in de USA bent. Bij de H&M heb ik een hoedje gekocht, je zal hem nog wel zien als we een kabeltje hebben gekocht voor de camera. Veder hebben we bij de H&M niks gekocht.

We liepen weer naar buiten en kwamen langs een hele luxe chocolaterie. Daar heb ik een chocolade-aarbei gekocht en kreeg in ruil voor mijn emailadres een bonbon mee. Allebei waren ze Geweeeeldig! Daarna liepen we richting ons hotel.

Even tussendoor; af en toe zie je in het verhaal Geweeeeldig! staan. Ik zal het even uitleggen, we liepen over straat en mamma zei dat ze iets geweldig zou vinden, maar het kwam eruit zoals Carlo Boshart in de TV-kantine Erwin van Lambaart nadoet. Dit nam ik natuurlijk ook snel over want het was echt heel grappig en Geweeeeldig. Geweeeeldig.

Op naar Lexington Ave. Daar was een markt en hebben we van alles bekeken. M'n moeder liet zich strikken voor een stoelmassage en wij gingen wat eten op de hoek van de straat. Een enorme hamburger. Zo een waar iedereen het over heeft als je naar Amerika gaat. Inmiddels hadden we versleten voeten dus terug naar het hotel.

In het hotel aangekomen gingen Mamma en ik naar the gym. We hebben daar alles even uitgeprobeerd, maar het was me toch zwaar, behalve de loopband. Na het gymmen gingen we naar de Empire State Building, het was er heel druk. We moesten eerst langs de security, daarna gingen we op de foto en mochten we met de lift naar de 80ste etage. Dit ging heel snel! Op de 80ste etage aangekomen moesten we kiezen of we de laatste 6 etages gingen lopen of met de lift, maar voor de lift stond een rij van ongeveer een kwartier. Dus we besloten te gaan lopen. Eenmaal boven was ik lichtelijk moe en pappa vond het zwaar. Mamma liep op haar werk al elke dag met de trap dus voor haar was het een fluitje van een cent, zei ze. Dat zag ik niet.

Toen we boven waren keken we onze ogen uit, heel mooi en indrukwekkend. Het was er zo druk dat we er maar kort bleven en we gingen met de lift naar beneden, op de bovenste etage zag ik een bordje staan; in case of emergency please use the staircase. Je zal toch maar vanaf de 86ste etage helemaal naar beneden moeten lopen! Maar goed, m'n moeder is getraind.... Wij mochten gelukkig met de lift. Beneden zagen we de foto en vonden hem verschrikkelijk! Dus die besloten we maar niet te kopen.

Het was een vermoeiende dag, dus besloten we ergens wat te gaan drinken. We gingen wat drinken bij het restaurant Ayza. Ze vroegen ons of we ook wat wilde eten, maar dat wilden we niet. Uiteindelijk toch besloten om daar te gaan eten, mijn moeder had nog wat tegoed voor haar verjaardag en dit was de juiste plek. We hebben daar heerlijk gegeten en gedronken. En de toetjes waren fantastisch. We gingen vol en tevreden weg en stapten voor de deur in een Yellow cab. Bij het hotel aangekomen zijn we nog even tv gaan kijken en daarna snel gaan slapen...

Antwerpen - Schiphol - New York

04 juli 2009

De dag begon 's ochtends vroeg, 8 uur wakker gemaakt om te douchen en de laatste dingen in te pakken. Op het laatst nog een paar foto's van Gijsje gemaakt en aandacht gegeven. En toen was het tijd, 10.00 uur, om te vertrekken richting Rijswijk, naar Suus. Bij Suus aangekomen gingen we nog een kopje koffie drinken en even gezellig doen.

Om 11.30 uur gingen we naar Antwerpen, mijn moeder reed en legde ondertussen uit hoe de auto werkte aan Suus. Bij Antwerpen kwamen we erachter dat het station in een autovrij-gebied lag. Bij het eerste rode stoplicht gingen we snel, snel, snel de auto uit en tassen pakken. Gedag gezegd tegen Suus en toen op zoek naar de juiste trein. Mamma en ik namen daar een broodje en pappa wat te drinken. Daarna nam ik nog een Belgische wafel met chocola en slagroom. Heel lekker, maar daar word je misselijk van. 5 minuten voordat de trein aan zou komen besloot mamma nog even snel naar de wc te gaan. Pappa en ik bleven gestressed achter. Als Mamma niet op tijd terug zou komen, zou het een ritje worden van 1600 euro. Dat geeft wel een prettig gevoel, niet dus. Mamma kwam op tijd terug dus niks aan de hand. Trein stond stil, en instappen maar. Daar hadden we nog een paar foto's gemaakt, en toen bedacht ik me; ik kan wel leuk foto's maken maar ik heb geen kabeltje om ze op me laptop te zetten! Dus die gaan we nog kopen in New York. Aangekomen op Schiphol gingen we inchecken. Mamma en ik wilde nog shoppen maar we werden gerushed naar het boarden. We dachten dat we nog wel even de tijd hadden om koffie te halen en een broodje te eten. Maar we zaten nog niet of er werd omgeroepen dat iedereen van onze vlucht GELIJK moest boarden. Toen we in het vliegtuig zaten stonden we nog MINSTENS 15 minuten stil, dus waarom hadden we ook al weer gerushed? Maar goed, dat mag de pret niet drukken! Na zo'n 4 uur in het vliegtuig te hebben gezeten word je toch wel een beetje vliegtuig ziek. Maar genoeg over de reis, is allemaal niet boeiend... Het gaat er gewoon om dat we goed werden verzorgd.

In New York aangekomen gingen we met de taxi naar ons hotel. Ik vond het hotel prachtig, maar mijn ouders hadden er wat anders van verwacht. We gingen snel even rondkijken. We gingen snel daarna weg omdat het grootste vuurwerkfeest was van USA. We gingen lopen richting het vuurwerk. Mamma en ik hadden honger en gingen bij THE BIG YELLOW M een hamburger nemen en ik nam nog een iced mocha. Dit was er lekker, maar de grootte viel ons tegen. Het was net zo groot als bij ons, maar we gaan nog een grote hamburger en een grote frisdrank halen. We weten alleen nog niet waar. Toen we hadden gegeten en gedronken gingen we terug naar het hotel om daar lekker te slapen want we waren op 3 uur na 24 uur wakker.

Op naar dag 2...

Before

03 juli 2009

Na maanden lang op het internet te hebben gekeken, hebben we eindelijk een goedkope vlucht gevonden en geboekt. We vertrekken op zaterdag 4 juli 2009 naar The United States of America. We hebben (gelukkig) een goedkope vlucht gevonden, maar wel een rare vlucht. We moeten 's ochtends naar Brussel (of Antwerpen, geen idee eigenlijk) om daar in te checken en bagage in te leveren. Daarna gaan we met de trein weer helemaal terug naar Schiphol, Amsterdam om daar het vliegtuig te pakken naar New York. Wat een logica, maar het maakt niet uit want het scheelt 200 euro per ticket. We hebben ook 2 nieuwe reistassen gekocht. Dus het gaat helemaal goed komen, hoop ik. Nu maar hopen dat het snel zaterdag wordt.